Vernisaj – „Restaurare echipament militar medieval din metal”

Ioan Lazăr

După tabăra de vară organizată în perioada 15-25 iunie de către Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu Liceul de Arte „Corneliu Baba”, a avut loc, la Casa Argintarului din Bistriţa, în 25 iunie, vernisajul atractivei şi interesantei expoziţii „Restaurare echipament militar medieval din metal”.
Această migăloasă şi profesionistă restaurare s-a realizat în cadrul laboratorului de Restaurare-Conservare a Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, sub supravegherea specialiştilor, cu respectarea normelor impuse în acest sens.
În prezenţa unui public avizat, participant la vernisaj, au fost expuse, în cadrul expoziţiei, valoroase piese din echipamentul militar medival, care au putut fi admirate la justa lor valoare de către cei prezenţi.
Despre importanţa acţiunii şi valoarea expoziţiei au vorbit, cu argumente şi exemplificări, dr. Alexandru George Vasilichi Gavrilaş - manager Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, dr. Gheorghe Marinescu – şeful Secţiei de Istorie al Muzeului Bistriţa, şeful Secţiei de Restaurare şi Conservare al Complxului Muzeal BN – restauratorul Teodor Mihalca.
Dr. Alexandru Gavrilaş a precizat că şeful Secţiei de Istorie şi şeful de Restaurare au fost protagoniştii acestei acţiuni şi au dus la bun sfârşit această expoziţie de restaurare.
Au fost şi şase tineri voluntari de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” care au lucrat foarte bine şi suntem încântaţi de această formă de colaborare.
Pentru munca şi rezultatele obţinute, elevii au fost premiaţi cu frumoase diplome şi ecusoane, fiind felicitaţi de cei cu care au colaborat.
Au onorat cu prezenţa prof. Macedon Retegan – directorul Liceului de Arte „Corneliu Baba” şi sculptorul Mircea Mocanu.
De reţinut: Sabia călăului din Bistriţa a fost restaurată şi se află expusă în vitrina expoziţiei.
O activitate de mare sensibilitate şi un act cultural pentru cetăţenii judeţului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5