Vasile Blaga: Noi sperăm ca moţiunea de cenzură să aibă şanse

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a spus, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că PNL va depune o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară, iar tema moţiunii va fi una de nerefuzat pentru celelalte formaţiuni politice, fiind impusă de agenda cetăţeanului.

"Nu vă putem spune acum, deşi noi cam ştim care va fi tema moţiunii de cenzură, va fi una de nerefuzat, în sensul în care ea este impusă de agenda cetăţeanului şi o să vedem noi,atunci, cine se va asocia unui asemenea proiect de moţiune de cenzură, pentru că domnul Kelemen Hunor a spus bine: domnule, ia să vedem textul moţiunii! Mai mult, pentru prima dată după 25 de ani, noul PNL a făcut lucrurile cum trebuie, adică a venit în faţa opiniei publice cu un proiect de program de guvernare, l-am discutat cu toţi cei interesaţi, societate civilă, parteneri sociali, patronate ş.a.m.d, în interiorul partidului, în toate comisiile, el este finalizat, dar va trebui aprobat de Colegiul Director Naţional al PNL.

Acest proiect a fost transmis tuturor forţelor parlamentare, pentru că nu poţi face astfel o majoritate în democraţie, decât cu oameni din Parlament, pe care nu i-a trimis acolo Blaga, poporul i-a trimis, indiferent pe ce linii politice i-a trimis. Am transmis acest proiect şi UDMR-ului, şi domnului Oprea, şi domnului Geoană, şi tuturor, şi celorlalte minorităţi”, a declarat Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, PNL poate ajunge la guvernare mai devreme de 2016, doar printr-o moţiune de cenzură, alegerile anticipate fiind un lucru imposibil de realizat în acest moment.

"Sunt două posibilităţi să ajungi la guvernare. Normal, prin alegeri anticipate, dar acest lucru este cam imposibil şi, în al doilea rând, pentru că Victor Ponta nu vrea să îşi dea demisia, printr-o moţiune de cenzură. Deci, noi sperăm ca o astfel de moţiune de cenzură să aibă şanse”, a precizat copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Spre deosebire de colegul său, Alina Gorghiu a declarat joi, la Gandul Live, că cea mai potrivita opţiune ar fi alegerile anticipate, PNL va depune o moţiune de cenzură, dar a recunoscut că nu are garanţia că va dispune de suficiente voturi pentru răsturnarea guvernului Ponta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5