Varujan Vosganian: ALDE vrea să fie fanionul dreptei, nu codaşul stângii.Nu suntem la remorca nimănui!

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, consideră căpentru a discuta despre oalinaţă electorală pentru alegerile europarlamentare din mai 2019, trebuie îndeplinite trei „precondiţii”, şi anume din perspectivă informaţională, a eficienţei electorale şi a corespondenţei europene.

„În ce priveşte corespondenţa europeană, suntem în grupuri electorale diferite În Parlamentul European. Probabil că la alegerile europene fiecare grup parlamentar european va avea şi propria platformă. Nu ştiu cât de uşor va fi pentru noi să avem o platformă comună, reprezentând două grupuri parlamentare europene diferite, dar s-ar putea ca asta să fie cea mai mică dintre probleme.

A doua problemă este de natura eficienţei parlamentare. Trebuie să ne convingem că A+B înseamnă mai mult ca A separat şi B separat. Trebuie să fim convinşi că toţi alegătorii ALDE  vor alianţă electorală, toţi alegătorii PSD vor alianţa cu ALDE, că alegătorii  PSD nu se gândesc că asta ar însemna un candidat comun la prezidenţiale şi că alţi alegători s-ar ralia acestei formaţiuni electorale de alianţă”, a explicat deputatul Varujan Vosganian.

Potrivit acestuia, dacă sondajele de opinie vor arăta că fiecare partid va pierde alegători prin această alianţă electorală şi că „A+B va fi mai mic decât A separat şi B separat”, atunci problema alianţei electorale nici nu se mai pune  mai pune.

În al treilea rând, remarca Varujan Vosganian, ar fi nevoie ca mecanismele alianţei „să fie foarte bine unse”,  astfel ca în cazul luării deciziei formării alianţei să fie armonie, adică „copacii să înflorească de două ori pe an”, „iarba să încolţească în miezul zăpezii”, mai exact, să fie „o atmosferă de perfectă coeziune”.

„Sincer, cred că ar trebui să depunem eforturi şi noi şi PSD în sensul creării unei atmosfere propice unei alianţe electorale. (...) Noi, după cum aţi văzut, am evitat o alianţă electorală cu PSD, şi la locale şi la parlamentare. Mai mult decât atât, am sugerat şi am dovedit clar că nu suntem la remorca nimănui şi că noi avem în vedere să fim fanionul dreptei, şi nu codaşul stângii şi nu ştiu în contextul acesta cum ar fi privită o alianţă electorală cu PSD”, a menţionat vicepreşedintele ALDE.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5