Varianta ocolitoare a Becleanului… în linie dreaptă! A fost lansată licitaţia pentru proiectare şi execuţie!

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, anunţă că proiectul privind construcţia variantei ocolitoare a oraşului a primit aviz favorabil în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Astfel, a fost finalizată documentaţia pentru includerea acestui proiect la finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, în contextul prevederii OUG 101/2020 privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanţăre europene în vederea evitării dezangajării sumelor pentru perioada de programare 2014-2020.

O veste bună! Odată avizată Varianta ocolitoare a orașului Beclean în CTE CNAIR chiar la finalul anului 2020, acum este în linie dreaptă construcția acesteia!”, transmite primarul Nicolae Moldovan.

Astfel, în data de 18 ianuarie, pe platforma TED – jurnalul European de achiziţii publice – va fi postat anuntul pentru “Servicii de proiectare faza PT+DE, DAAA, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie de lucrări la obiectivul Varianta ocolitoare a oraşului Beclean”.

Pe lângă decongestionarea traficului în oraş, această variantă de ocolire va realiza şi legătura dintre drumurile TransRegio Beclean – Salva şi Drumul Expres Dej – Beclean – Bistriţa, investiţii care sunt cuprinse în cadrul Master Planului General de Transport.

         Costul investiţiei este de 72,7 milioane lei (exclusiv TVA), adică aproximativ 15,3 milioane euro. Practic,  varianta de ocolire ar fi o primă intervenţie pentru implementarea unui sector a Drumului Expres DX 4 A Dej – Beclean – Bistriţa, varianta fiind alcătuită dintr-un  pod peste râul Someş şi două tronsoane de drum. Podul peste Someşul Mare va avea o lungime de 583,60 m. Varianta de ocolire va fi formată dintr-un drum naţional european cu două benzi, de 3,50 m fiecare şi acostamentul de 1,50 m. Lungimea totală este de 1,195 km, inclusiv acel pod pe grinzi de la km 0 + 333, 45.

 

Comentarii

16/01/21 11:29
Cititor

Ar trebui data o lege si absolut toate utilitatile publice, sa fie construite exclusiv de catre societati de stat , fara nici o licitatie si de la initiativa, analiza, proiectarea si pana executia lucrarii de arta sa fie un timp foarte scurt. Asa, au acces la banul public toti... si se bat si se incaiera ca hienele , se dau in judecata, contestatii peste contestatii... contestatii la contestatii... si de la proiectare si pana la executare trec zeci de ani, ba se mai fac si niste lucrari de mantuiala si astfel au acces la " banii publici " tot felul de smecheri ... care n-au dotarile necesare si fac lucrari de proasta calitate .
Societatile particulare, n-au decat sa-si cntracteze lucrari in domeniul privat, particular si la lucrarile publice , cu acces la banul public, sa ne cam lase in pace ... numai ca s-ar astupa probabil " robinetul de stors "... si asta nu convine MULTOR .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5