Vânătoare la ceaun – ediţia a-II-a

Cu ocazia deschiderii oficiale a sezonului estival la Băile Figa , în cadrul Zilelor Turismului de la Beclean, s-a desfăşurat în parcul balnear ediţia a -II- a a concursului gastronomic ,,Vânătoare la ceaun”. Numeroase delicatese preparate după reţete tradiţionale vânătoreşti, la ceaun, au fost printre atracţiile principale pentru numeroşii vizitatori prezenţi la manifestările inaugurale de la Băile Figa. Premiile puse în joc la această inedită competiţie vânătorească fost adjudecate de echipajele cele mai talentate pe care juriul le-a remarcat după degustările de rigoare. La departajarea concurenţilor au fost avute în vedere atât criterii de natură gastronomică cât şi elemente de promovare a culturii vânătoreşti tradiţionale. Cei mai buni au fost consideraţi reprezentanţii Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud, care au întrunit voturile juriului atât pe aspectele culinare, cât şi pe cele cinegetice. “Cel mai gustos” au gătit gazdele, adică Grupa Figa, din partea Filialei de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Beclean, iar “cei mai vânătoreşti” au fost cei de la grupa de vânătoare “Plaiurile Bistriţei”. Succesul concursului, aflat la cea de-a doua ediţie, a fost asigurat şi în acest an datorită bunei organizări coordonate de către domnul Sorin Gârjan, preşedinte al juriului şi al F.V.P.S. Beclean. La concursul vânătoresc de la Băile Figa au fost prezente13 din cele 15 echipe înscrise iniţial în concurs, cu bucătari-vânători pasionaţi din zece judeţe ale ţării. Preparatele gătite şi oferite celor prezenţi au fost gustoase şi diversificate, de la carne de prepeliţă şi urs, până la cea de căprior şi mistreţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5