Valorile europene, promovate de şcolile din judeţ la Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean

Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean a găzduit etapa județeană a concursului național „Made for Europe”. Acest concurs este organizat anual cu scopul de a promova şi a pune în valoare experienţele pozitive şi produsele finale realizate în proiectele finanţate prin programe comunitare din domeniul educației și formării profesionale. Ediția din acest an este cea de-a XI-a ediție a Concursului Naţional „Made for Europe”, concurs cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.N. în anul școlar 2016-2017.
Anul 2017 marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educației și formării profesionale și 20 de ani de când unitățile de învățământ participă la aceste programe europene. Etapa naţională se va desfăşura la Craiova, în perioada 26 - 29 aprilie 2017.
Și-au prezentat proiectele, realizate în anul școlar 2015-2016, elevii și profesorii de la:
- Grădinița cu program prelungit nr. 3 Bistrița
- Școala Gimnazială „Tiberiu Morariu” Salva
- Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud
- Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean
Temele abordate în cadrul proiectelor prezentate au fost diverse, originale și au pus în evidență creativitatea și implicarea elevilor în activități extrașcolare, în proiecte europene de foarte bună calitate. De la păstrarea tradițiilor la știință și sănătate, teme legate de imigranți sau educație antreprenorială, motivarea pentru reușită și crearea de produse intelectuale cu ajutorul instrumentelor Web 2.0, proiectele prezentate au evidențiat câtă muncă este în spatele fiecărei activități și au accentuat calitatea și dimensiunea europeană a acestora.
Expoziția cu produsele realizate de elevi este deschisă vizitatorilor și în săptămâna 27-31 martie 2017.
Felicitări tuturor participanților!
prof. Emese Cîmpean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5