Ajută şi tu familia ! Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” şi Opera Națională Română din Cluj-Napoca au demarat o campanie. Vezi contul în articol !

Vai câtă durere în inima părinţilor la spital, nu şi-au putut lua adio de la copil. La 22 de ani, Filip, condus pe ultimul drum doar de frate, baritonul Samuel Barani. Lăutarii au cântat la groapa studentului mort în accident la Cluj. Înmormântarea, live

Vai câtă durere a fost azi în inima părinţilor afalşi în spital la cluj, ce nu şi-au putut lua adio de la copilul lor ! La 22 de ani, Filip a fost condus pe ultimul drum doar de frate, baritonul Samuel Barani. Lăutarii au cântat la groapa studentului mort în accident la Cluj, dar şi la slujbele de priveghi de la biserica "fratelui Boldor" din bistriţa, de pe strada memorandumului. Slujbele de priveghi şi serviciul de înmormântare au fost transmise live pe facebook.
................
Vestea că un bistriţean a murit la doar 22 de ani într-un accident, la Cluj, pe str. Horea, a şocat întreaga ţară, mai ales că şoferul care a provocat tragicul accident, de loc din Republica Moldova, era băut şi a intrat pe contrasens. Mai mult, a fugit de la faţa locului accidentului, Poliţia reuşind în scurt timp să-l găsească şi să-l încătuşeze.
Filip Barani, student la Universitatea Tehnică din Cluj, se afla împreună cu tatăl lui, Daniel şi cu mama Viorica în maşină, bucurându-se împreună de o zi frumoasă de duminică, în ajunul zilei de naştere a unicului frate, Samuel Barani,de 24 de ani, ce a câştigat Trofeul Crizantema de Aur, ediția 2019.
Căci, ce poate fi mai frumos pentru părinţi decât să-ţi vizitezi copiii la facultate, la Cluj ? Nimic nu avea să prevestească momentul în care tânărul moldovean de doar 21 de ani, aflat sub aburii alcoolului, va pătrunde pe contrasens, distrugând o familie. Inima lui Filip a cedat la locul accidentului, iar tatăl lui, care conducea, şi mama au fost preluaţi de Salvare în stare de şoc, de altfel bărbatul făcând două infarcturi, unul la faţa locului şi altul la spital.
Părinţii au aflat în spital vestea tragică la câteva zile după ce şi-au revenit, însă din păcate nu au putut participa la înmormântare azi, nici să îşi ia rămas bun de la copilul lor. Conform datelor primite de la Spitalul Cluj, tatăl are următorul diagnostic: STEMI infero-posterior. Luxație sold drept cu fractură perete posterior acetabul drept cu deplasare. TCC. Escoriații mâna dreapta. Escoriații gambe bilateral. Accident rutier. S-a redus luxația de șold și a fost trimis la Institutul Inimii, pentru tratament. După rezolvarea IMA va fi preluat la Clinica de Ortopedie. Mamasuferă de: Politraumatism prin accident rutier.TCF cu fractură de oase proprii nazale și epistaxis anterior bilateral oprit spontan.Traumatism toracic cu fracturi costale bilateral și arii de contuzie pulmonară bilateral. Fractură cominutivă cu deplasare cap femural stâng și cavitate acetabulară stânga. Fractură ramura ilio-ischio pubiană dreaptă. Disjuncție simfiza pubiană. Fractură aripă sacrată bilateral. Fractură platiu tibial extern stâng și femur stâng. Fractură diafiză humerală stângă cu deplasare. În prezent, pacienta se află în Secția Clinică ATI. Este conștientă, orientată, cu imobilizări ale fracturilor. Se va interveni chirurgical pentru fracturi.
Şoferul vinovat – diagnostic: TCC minor grad 0. Escoriații frontale. Contuzie radiocarpiană stângă. Contuzie toracică. Accident rutier.
Pasagerul dreapta din maşina moldoveanului – diagnostic: TCC minor grad 0. Traumatism toracic. Traumatism mâna stângă cu fractură cominutivă metacarp ll. Traumatism picior drept. Fractură haluce drept.
Tânărul artist Samuel Barani, trece acum prin momente extrem de dureroase pricinuite de pierderea fratelui său de numai 22 de ani și starea gravă a părinților săi, victime ale unui accident rutier petrecut duminică seara în Cluj-Napoca.
Vestea a venit ca un fulger pentru Samuel Barani, mai ales că azi urma să petreacă la împlinirea a 25 de ani. La doar 24 de ani, Samuel aducea anul trecut Trofeul Crizantema de Aur, după mulţi ani, la Bistriţa. De-a lungul timpului, la Bistriţa au fost aduse mai multe premii de la celebrul festival, însă doar Domnica Dologa a reuşit să mai aducă trofeul în 1998, Samuel venind la Bistriţa cu înalta distincţie a celui mai important festival de romanţe, din nou, după 21 de ani. Samuel Barani şi-a început pregătirea muzicală la 17 ani, la clarinet şi pian, apoi şi-a continuat studiile, după absolvirea Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa, secţia canto clasic, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, unde, în momentul de faţă este masterand. Face parte din Corul Operei din Cluj.
Mai muți colegi, profesori și prieteni au lansat o înițiativă de sprijin a familiei îndoliate.
"Suntem alături de colegul nostru Sami Barani în aceste momente dureroase pricinuite de pierderea fratelui său de numai 22 de ani și starea gravă a părinților săi, victime ale unui accident rutier petrecut duminică seara în Cluj-Napoca. Comunitatea ANMGD și-a propus să sprijine familia îndoliată și într-o manieră practică. Astfel, cei care doriți vă puteți alătura inițiativei profesorilor noștri de a efectua donații către contul RO48INGB0000999904641788 – Samuel Cornel Barani. Ajutorul vostru contează! Vă mulțumim!”, a scris Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima”, pe Facebook.
Și Opera Națională Română din Cluj-Napoca susține demersul acestuia:”Susținem inițiativa Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj-Napoca și suntem alături de colegul nostru, Sami Barani în aceste momente dificile. Vă încurajăm să sprijiniți această familie greu încercată cu o donație în contul afișat mai jos. Vă mulțumim!”.Sami Barani este masterand la Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” și membru al Corului Operei Române din Cluj.
Samuel Barani a câștigat ediția a 52-a din 2019 a Festivalului ”Crizantema de Aur”.

Dumnezeu să îl odihnească în pace și să-l primească de-a dreapta Sa, pe Filip ! Dumnezeu să îl întărească in această grea încercare pe Samuel, însănătoșire și multă putere pentru părinți !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5