Vacanta in Germania cu buget redus

Germania este o destinatie excelenta, dar este o tara mare. Pentru a mentine un buget restrans, evita sezonul estival, ia cu tine un bagaj mic, limiteaza utilizarea telefonului, cauta cazare la preturi accesibile si foloseste transportul public. Cat despre transportul pana acolo, poti opta pentru curse catre Germania cu microbuze, daca vrei sa beneficiezi de cele mai mici preturi.

Costul sezonier

Iarna este sezonul ieftin in Germania, vara este sezonul de varf, iar cererea se reflecta in preturi. Daca vrei sa pleci in aprilie si mai, evita sarbatorile de Paste atunci cand scoala are vacanta de primavara. Daca vrei sa pleci toamna, evita sarbatoarea Oktoberfest de la sfarsitul lunii septembrie, mai ales daca vrei sa vizitezi München. Extra sezonul este perfect pentru cei care au buget limitat, iar cu cateva saptamani inainte de Craciun, pietele traditionale in aer liber sunt deschise in multe orase germane.

Folosirea telefonului in strainatate

Toata lumea a auzit povestiri socante despre vizitatori care au avut taxe masive de roaming in timp ce erau in strainatate. Este recomandat sa afli detalii de la furnizorul de telefonie mobila inainte de plecare. Ce poti face este sa setezi telefonul pe modul avion si sa-l lasi asa. Foloseste-l doar pentru a trimite si a primi texte. Pentru a comunica prin aplicatii sau pentru a verifica e-mailuri este indicat sa astepti pana cand gasesti Wi-Fi gratuit in locuri publice. Ca alternativa, cumpara o cartela preplatita sau cartela SIM locala pentru utilizare limitata.

Cazare la preturi accesibile in Germania

In plus fata de pensiunile urbane, verifica apartamentele si casele de vacanta ca o alternativa la hoteluri, pe care le poti gasi de multe ori la o fractiune din costul unui hotel. Verifica recenziile proprietatii inainte de a rezerva, si asigura-te ca se afla in apropiere de transportul public.

Transportul prin Germania

Cum am mentionat, ca sa ajungi acolo, cea mai ieftina optiune este transportul cu microbuzul, de la companii precum ZGR, care asigura conditii excelente in microbuze de ultima generatie. In ceea ce priveste transportul public in Germania, trenurile nu sunt doar confortabile, ci si prompte, frecvente, rapide, si destul de accesibile la pret. Transportul public prin oras este mai bun decat taxiurile, si iti ofera si posibilitatea de a vedea cum traiesc si cum se deplaseaza localnicii. In Berlin, Hamburg, München si Nürnberg, toata lumea foloseste sistemul de metrou U-Bahn pentru a circula intre cartiere si suburbii. In Köln, Hanovra si Stuttgart, trenurile Stadtbahn se deplaseaza pe la suprafata. Unele orase ofera, de asemenea, cartele turistice speciale, cum ar fi Cologne WelcomeCard, care este in jur de 9,00 EUR si ofera 24 de ore de calatorie gratuita pe toate trenurile, metrourile, autobuzele si tramvaiele din Köln, plus reduceri de pana la 50% pentru muzee, excursii si atractii turistice. Autobuzele de la Berlin la Leipzig sunt in jur de 8 euro, de la Berlin pana la Hamburg 9 euro, sau 22 EUR pentru un bilet pana la München. Poti merge chiar pana la Innsbruck in Austria, de la München, cu un bilet care costa 8 euro!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5