Va fi scrisă o carte despre Sângeorz-Băi, din perspectivă literară şi fotografică

La Muzeul de Artă Comparată s-a finalizat Tabăra de literatură - Sîngeorz-Băi 2017, eveniment aflat la prima ediţie. O tabără inedită care s-a născut din idea de a realiza un proiect literar la Sîngeorz-Băi, proiect pe care l-am gândit cu oameni ai locului: Marin Mălaicu-Hondrari, Dan Coman şi Florin Ioan Partene care au fost responsabilii de proiect.
Invitaţii acestora la Tabăra de literatură – Sîngeorz-Băi, în perioada 10-17 mai, au fost: Simona Popescu, Florin Iaru, Vasile Leac, Domnica Drumea, Luiza Vasiliu şi artistul fotograf David Bodescu
Tabăra de lucru a avut ca obiectiv scrierea unei cărţi despre Sângeorz-Băi, cum este văzut oraşul în anul 2017, dintr-o perspectivă literară şi fotografică. Odată încheiată tabăra, textele scriitorilor şi fotografiile vor apărea într-o carte editată şi publicată.
Pe toată perioada acestei tabere scriitorii au vizitat locuri din oraş, au interacţionat cu elevii Liceului Teoretic „Solomon Haliţă”, s-au întâlnit cu oameni din diferite medii, practic au făcut o radiografie a oraşului-staţiune.
Credem că o asemenea carte despre Sângeorz-Băi este binevenită şi reflectă ce înseamnă oraşul nostru în anul 2017, dintr-o perspectivă literară. De păstrarea memoriei unei localităţi depinde viitorul acesteia.
Tot în cadrul acestei tabere de literatură s-a organizat şi un concurs de creaţie literară, proză şi poezie, pentru elevii liceeni din judeţ, concurs care poartă numele de „Doru Pruteanu”. Creaţiile au fost trimise sub pseudonim iar cele două câştigătoare, Mic Eliza (premiul pentru poezie) şi Ilinca Ciuruş (premiul pentru proză) au fost prezente aseară la Muzeul de Artă Comparată unde au fost premiate în bani şi cărţi oferite de Editura Charmides, înmânate de Maria Pruteanu. În cadrul evenimentului de încheiere a taberei, publicul prezent a fost cucerit de vivacitatea şi lectura scriitorului Florin Iaru.
Tabăra de literatură – Sîngeorz-Băi 2017 a fost organizată de Casa Orăşenească de Cultură şi Primăria Oraşului în colaborare cu Muzeul de Artă Comparată, Liceul Teoretic „Solomon Haliţă”, Şcoala Gimn. „A.P. Alexi” şi Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din localitate şi pe această cale mulţumesc oamenilor de bine implicaţi în acest proiect: primarului Traian Ogâgău, , profesorilor directori Varavara Mititean şi Adrian Bosancu şi Preotului Paul Gavriloae.

Hodoroga Florin
Manager Casa Orăşenească de Cultură

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5