USR va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgență. Ce măsuri urgente se impun pentru economie?

USR va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgență. Pentru prima dată in istoria Parlamentului, votul va fi electronic!
Digitalizarea instituțiilor și serviciilor este inevitabilă și esențială, mai ales in acest context al crizei sanitare creată de pandemia CORONAVIRUS!

În acest moment suntem în situația de a ne baza în continuare pe buna-credință a cetățenilor în ceea ce privește consemnarea voluntară la domiciliu a celor care nu au activități critice.

Distanțarea socială, eliminarea contactelor sociale neobligatorii și regulile de igienă sunt singurele modalități prin care putem limita impactul epidemiei.

De asemenea, solicităm guvernului să supravegheze atent achizițiile publice.

Guvernul trebuie să se asigure că achizițiile vor fi făcute exclusiv pentru a răspunde solicitărilor sistemului medical, iar decretarea stării de urgență nu va fi folosită pentru a se încheia contracte care nu au legătură cu obiectul măsurii anunțate de președinte.

Cerem, de asemenea, ca personalul medical să primească o atenție specială în aceste zile - atât din punct de vedere al compensării pentru efortul depus, cât și din punct de vedere al protecției de care trebuie să beneficieze. Insistăm asupra acestui aspect în contextul tot mai multor mesaje venite de la medici care avertizează că în multe spitale nu există echipamentele necesare pentru protejarea celor aflați în linia întâi a luptei cu COVID-19.

Nu este singura criză prin care au trecut românii, dar este cea mai gravă trăită de această generație. Solidaritatea și încrederea în noi înșine ne vor ajuta să trecem și peste aceste momente respectându-ne și respectând regulile.

SOLICIT FERM Consiliului local Bistrita, Consiliului județean și prefecturii județului, DSP Bistrița Năsăud să se asigure că există suficiente echipamente medicale, măști, dezinfectanti, suficiente teste pentru cei cu simptome.
De asemenea, aparatul de testare recent achiziționat trebuie să poată fi folosit urgent pentru sănătatea cetățenilor din județul nostru.
Cer autorităților locale să colaboreze fără orgolii politice pentru sănătatea cetățenilor!

 

Cristina-Ionela Iurișniți - Deputat USR de Bistrița-Năsăud

 

Comentarii

17/03/20 10:19
cititor

TOTI VOR VOTA STIMABILA DOAMNA, PTR CA nu suntem tembeli ... !

19/03/20 08:52
cititor

Dar de ce nu s-a organizat acest vot IMEDIAT , cel mult a doua zi ? De ce a trebuit asteptarea aproape o saptamana ... ? Maaa.... avem niste proceduri romanesti de tot c*catul !
S-apoi... intr-o astfel de " stare de urgentza " ... de ce-i musai votul Parlamentului ? Ar trebui in astfel de situatii, Parlamentul sa fie suspendat si atributiunile luate de catre Consiliul National De Aparare , pe loc ... fara nici un alt vot al altcuiva , in care sa voteze atat presedintele tzarii , presedintii celor doua camere parlamentare cat si primul-ministru , alaturi de membrii acestui Consiliu !

19/03/20 15:51
Gavrilă N. Moldovan

Toate măsurile se iau în litera și spiritul Constituției României. În situații de criză, de stări emoționale,apar abuzurile și îmbogățiții peste noapte. Incă e bine că, sultanul nu te poate descăpățâna... Te trimite numai la Beciul Domnesc... la starea de urgență.Cu pensiile speciale,las - o mai ușor. Mai scoate osul din gura câinelui dacă poți. Partidul menționat mai sus merge pe principiul dă tu că, eu fug.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5