USR se opune din nou majorărilor exagerate ale tarifelor propuse de această dată de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud

La fel cum ne-am opus majorărilor tarifelor la apă și canalizare. Prin vocea reprezentanților USR în Consiliul Local al Municipiului Bistrița, astăzi am aprobat Proiectul de Hotărâre care mandatează Viceprimarul Municipiului Bistrița să voteze împotriva majorărilor de tarife și noilor taxe propuse de ADI Deșeuri, instituție condusă de fostul viceprimar PSD, Cristian Marius Niculae.
 

Proiectul în forma propusă de ADI deşeuri BN nu îndeplineşte toate condiţiile de legalitate şi de oportunitate, din punctul de vedere al Municipiului Bistriţa și al cetățenilor săi, intrucât majorarea de tarife propusă este semnificativ mai mare față de tarifele actuale.
Fundamentarea tarifelor majorate este făcută în baza unor viitoare investiții pentru reformarea sistemului actual de colectare a deșeurilor.

 

Majorări ale tarifelor pentru serviciul public de salubrizare și colectarea deseurilor au fost aprobate și anii trecuți, iar promisiuni de reformare a sistemului actual de colectare a deșeurilor au fost făcute în nenumărate rânduri, însă condițiile actuale de colectare și gestionare a deșeurilor sunt încă departe de a oferi un serviciu performant de gestionare a acestora.
 

Serviciul public de salubrizare și colectare a deșeurilor din Municipiul Bistrița trebuie îmbunătățit semnificativ pentru a fi unul performant, la standarde europene și doar atunci vom putea discuta de majorări ale tarifelor.

Comentarii

31/05/22 12:28
Gica contra

Toti " smecherii " participa si accepta la licitatziile facute, preturile cele mai mici, ca sa castige licitatia, dupa care incepe s-o dea din coltz in coltz , se smiorcaie ca nu-i destul si incearca prin tot felul de cai si metode sa ne convinga sa acceptam " majorarile de preturi ". Ar trebui stabilit prin clauza comerciala, ca atunci cand nu mai sunt multumiti de costuri, sa denuntze unilateral contractele si sa se organizeze o alta licitatie publica , nicidecum sa li se satisfaca pretentiile , astfel incat sa raman la licitatie, cu adevarat, cei care se pot incadra in aceste costuri si preturi prestabilite social .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5