USR nu se opune măririi pensiilor. Acum, mai mult ca oricând, trebuie desființate pensiile speciale!

Noua lege a pensiilor a fost promulgată astăzi de președintele Iohannis. Pentru a acoperi pensiile în următorii 4 ani, așa cum vor fi ele recalculate și majorate de noua lege, Guvernul, indiferent de coloratura lui politică, va trebui să găsească 172,55 miliarde de lei.

Adică, de peste patru ori bugetul cumulat al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Sau de peste cinci ori bugetul actual al Ministerului Educației Naționale. Sau de aproape 15 ori bugetul actual al Ministerului Transporturilor.

Este imposibil să ai un asemenea impact bugetar și să păstrezi pensiile speciale, ba chiar să le și înmulțești, prin ordonanță de urgență, așa cum a făcut Guvernul Dăncilă doar pentru a-i satisface pe baronii locali PSD.

Este imposibil să pretinzi că reformezi sistemul de pensii și că elimini inechitățile din sistem, așa cum au făcut PSD și ALDE, și să păstrezi pensiile speciale. Altfel, noua lege este doar o farsă de prost gust, orchestrată de coaliția PSD-ALDE doar pentru a atrage voturile pensionarilor.

USR nu se opune măririi pensiilor, dar crede că majorările trebuie făcute cu responsabilitate bugetar-fiscală. Acum, mai mult ca oricând, trebuie desființate pensiile speciale!

 

Comentarii

10/07/19 10:23
cititor

Pai ar trebui efectiv sa NU MAI EXISTE ASA CEVA , pentru ca fiecare sa fie platit dupa munca prestata ori pensiile si toate biletele de odihna si tratament balnear pe banii statului , calculate dupa cat a contribuit fiecare, respectiv dupa ounctul de pensie astfel obtinut .
Cine are salar mare, va avea si pensia mare si cine nu, o sa aiba atata cat a contribuit fiecare .
Problema este ca niste drepturi astfel castigate, foarte greu se mai pot anula, dar cel putin de acum incolo sa fie reglementat altfel .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5