Ursul se plimbă din nou prin Bistrița! A ajuns în zona străzii Libertății!

ISU Bistrița-Năsăud a transmis un mesaj prin sistemul Ro Alert în urma apariției unui urs în municipiul Bistrița, în zona străzii Libertății. ISU BN a cerut celor care locuiesc în zonă să rămână îm locuință, iar dacă totuși s-ar întâlni cu ...ursul, să păstreze distanța, să nu se fotografieze cu el și să nu îi dea de mâncare.
***
Ursul s-a mai plimbat prin centrul orașului în 14 octombrie 2023, iar prin cartiere, când a mai dorit. S-a făcut atunci o goană de alungare cu scopul de a îndepărta exemplarele de urs din pădurile limitrofe cartierului Ghinda și din Dealul Cocoș spre zona Cușma și Dealul Negru.
Ocolul Silvic Municipal, structură a Primăriei municipiului Bistrița, are încheiat un contract de asigurare a serviciilor de permanență / intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun de pe raza intravilanului Municipiului Bistrița și a localităților componente, astfel încât sunt asigurate premisele unor intervenții profesioniste în astfel de cazuri, ne-a transmis toamna trecută Primăria Bistrița.
***
Primăvara trecută, pe raza județului au fost numărați 906 urși, 279 lupi, 95 râși și 406 pisici sălbătice, în creștere față de anii anteriori. La nivelul județului, până la data de 15 noiembrie 2023 au fost recoltate 8 exemplare de urs din cele 9 autorizate în anul 2023, potrivit directorului executiv Sever Roman de la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud.
Poate or mai fi murit câțiva de bătrânețe, dar tot au rămas de două ori mai mulți decât ar trebui!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5