Urnele au decis!

prof. Augustin Rus

   Într-o  „însemnare” precedentă îmi exprimam convingerea că       „urnele ne vor spune multe ”. Și într-adevăr, ele au decis cine ne va fi Președinte al României pentru următorii 5 ani, „vox populi, vox deii. Tare bine ar fi ca să respectăm acest principiu care a fost, în cele mai multe cazuri, validat de istorie și recunoscut de personalități politice contemporane, în declarațiile lor, după încheierea scrutinului .

   Cred că din punct de vedere politic urmează o perioadă în care cei care vor deține puterea vor încerca să convingă pe cât mai mulți români că se vor face schimbări prin care să se așeze în societate o „normalitate”, benefică pentru toți, indiferent de orientarea politică a fiecăruia, că după analize profunde capabile să scoată în evidență avantaje sau lipsuri, fiecare formațiune politică își va contura un program politic prin care va încerca să convingă electoratul să-i acorde voturi în următoare confruntare electorală, indiferent de data desfășurării ei.

   Îmi amintesc de faptul că în urmă cu 50 de ani, am vizionat cu mare plăcere o realizare deosebită a cinematografiei românești  -  filmul istoric  „Columna” , film în care guvernatorul noii provincii Dacia Romană ce avea misiunea, deloc ușoară, să instaleze stăpânirea romană aici, încerca să convingă pe daci că „armele au decis”, că ar fi mai bine să conviețuiască împreună, conviețuire din care fiecare parte ar avea de câștigat. A fost un început, iar continuarea a fost nașterea poporului român și a limbii române.

  Cred că, mulți români, atât din țară cât și din diasporă, așteaptă să se pună capăt acțiunilor prin care să se înlăture de la conducere un partid politic, un guvern, etc., să se realizeze o „unitate națională”, pentru că „ea fusese visarea mult iubită” a înaintașilor noștri cei mai luminați, pentru care ei, „luptară și muriră”.

   Bine ar fi ca această „unitate națională” să pătrundă în simțămintele a cât mai mulți români, la aniversarea a 101 ani de la Unirea  cea  Mare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5