Unul dintre cele mai moderne dispensare medicale, proiect de suflet al primarului Doru Crișan, inaugurat la Prundu Bârgăului! Sănătatea e pe mâini bune! Vezi echipa medicală!

Locuitorii Văii Bârgăului vor putea apela la specialiștii din sănătate la ei acasă. Noul dispensar medical din comuna Prundu Bârgăului a fost inaugurat, la invitația autorităților locale, în prezența echipei medicale, a deputatului Bogdan Ivan, a presei. Preotul Florin Celsie a oficiat o slujbă de binecuvântare a celor care au dus la bun sfârșit un proiect de mare ajutor pentru comunitate, dar și pentru cei care vor lucra în policlinica de pe Valea Bârgăului și pentru cei suferinzi care îi trece pragul.

Primarul Doru Crișan a făcut un scurt istoric al acestei investiții. Amplasamentul actual amintește de cei 7 eroi-martiri de sub Heniu, uciși în 10 august 1944, astfel că este încărcat de istorie, de răni ce trebuie vindecate. În 2012, la preluarea mandatului, în fostul imobil, aflat într-un stadiu de degradare avansat, funcționa grădinița. După mutarea grupelor într-o clădire nouă, a început proiectul de suflet, pentru care Primăria comunei Prundu Bârgăului a reușit să acceseze o finanțare prin Programul Național de Dezvoltare. 

“Nu a fost ușor, a fost un proiect destul de complicat, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu am reușit să-l finalizăm. Mulțumesc constructorului care s-a implicat extraordinar de mult (n.n – Tomoroga Construct), mulțumesc echipei din Primărie. Sunt peste 30.000 de oameni  de pe Valea Bârgăului care beneficiază de serviciile pe care le oferă această policlinică”, a spus primarul Doru Crișan, punctând faptul că medicii sunt îngerii trimiși de Dumnezeu pe pământ să salveze oameni.

Deputatul Bogdan Ivan a felicitat comunitatea din Prundu Bârgăului și echipa administrativă pentru că au reușit să transforme această localitate într-o veritabilă Capitală a Văii Bârgăului.

“Valea Bârgăului are și o policlinică la standarde care de multe ori depășesc și spitale din Cluj. Medicii care și-au asumat să vină aici au în domnul primar un partener, care orice își propune reușește să realizeze. Faptul că reușiți să puneți pacientul pe primul loc e cel mai important. Am un respect deosebit față de medici, chiar dacă sunt destul de tânăr, am fost de 3 ori în viață pe muchie de cuțit și faptul că sunt în viață se datorează medicilor.”, a precizat deputatul Bogdan Ivan.

***

În 2018 a început construcția imobilului, valoarea investiției depășind 3,8 milioane de lei. Clădirea are un regim de înălțime P+E, suprafața utilă a parterului este de 297.05 mp, iar etajul are o suprafața utilă de 332.21 mp. Construcția dispensarului medical a fost finalizată și recepționată în acest an, iar cabinetele medicale (care au fost compartimentate într-un mod care să permită utilizarea acestora pentru mai multe specialități medicale) au fost scoase la licitație. 

          La parterul imobilului există o zonă de recepție, trei cabinete medicale, sală de tratament, vestiare și grupuri sanitare. Aici a fost amenajat provizoriu Centrul de Vaccinare, ulterior cabinetele urmând să fie închiriate medicilor de familie. 

Tot aici este amenajată o farmacie cu depozit de medicamente, vestiar și grup sanitar pentru personalul alocat.

De asemenea, este amenajat și un laborator de analize medicale, compus din sala de recoltare, zona de triere, laboratorul propriu-zis de analize precum și zona de eliberare rezultate.

La etajul clădirii există cinci cabinete medicale și trei săli de tratament care au fost închiriate de medicii care vor oferi localnicilor din Prundu Bârgăului dar și din comunele învecinate consultații medicale de specialitate. 

          Până acum există cabinetele au fost închiriate de opt medici din diferite specializări care vor oferi consultații și tratamente, respectiv: dermatologie, cardiologie, medicină internă și gastroenterologie, neurologie, urologie și stomatologie.

Echipa medicală care va oferi consultații în noul dispensar medical:

Dermatologie: Dr. Ștefan Pop și Dr. Loredana Faur

  • specializați în Franța și Cluj-Napoca în dermatologie generală și pediatrică, dermatoscopie, tratamentul acneei, psoriazisului, eczemelor, infecțiilor și tumorilor cutanate benigne și maligne, tratamente chirurgicale ale pielii și unghiei pentru adulți și copii, crioterapie, laser, peeling și estetică medicală.

Medicină internă și Gastroenterologie: Dr. Ioana Marchiș

  • cu dublă specializare în Cluj-Napoca și Belgia în ecografie abdominală, ecografie doppler venos și arterial al membrelor inferioare, endoscopii digestive (gastroscopie, colonoscopie), tratamentul hemoroizilor, varicelor și trombozelor, al afecțiunilor hepato-biliare, ulcerului gastric, pancreatitelor și al altor boli interne.

Neurologie: Dr. Anca Bogdan și Dr. Bianca Popovici

  • specializate în Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Canada în neurologie generală, electroencefalografie, electromiografie, afecțiuni cerebrovasculare (AVC), neuropatii centrale și periferice, tratamentul Bolii Parkinson.

Cardiologie: Dr. Marius Orzan

  • specializat în Târgu-Mureș, cu expertiză în electrocardiografie, ecocardiografie, tratamentul hipertensiunii arteriale, cardiopatiei ischemice și hipertensive, insuficiențe cardiace cronice, afecțiuni valvulare și tulburări de ritm.

Urologie: Dr. Alexandru Nucu Marica

  • specializat la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca și Institutul Oncologic din Cluj-Napoca în evaluarea și tratamentul medico-chirurgical al afecțiunilor prostatei, vezicii urinare și rinichilor, ecografie reno-vezicală și ecografie doppler testiculară, depistarea și tratarea litiazei aparatului urinar, tratamentul disfuncțiilor sexuale.

Stomatologie: Dr. Roxana Alina Muntean

  • medic stomatolog - stomatologie generală, specializată la UMF Cluj-Napoca, cu competențe în radioprotecție și imagistică, în reabilitările implanto - protetice complexe, specializată în stomatologie estetică în cadrul SSER ( Societatea de Stomatologie Estetică din România)

Laboratorul de analize medicale a fost închiriat de Bioclinica - Optimus, iar farmacia de compania Richter

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5