„Unire-n cuget şi-n simţiri”

La Şcoala Gimnazială Nimigea de Jos, s-a sărbătorit Ziua Naţională a României în ambientul plăcut al Bibliotecii comunale, unde elevii, prin cântec şi poezie, au evocat momentul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
Elevii şi profesorii au fost primiţi într-un cadru festiv, de către doamnna bibliotecar Daniela Sârb, cu drapele arborate şi imagini ce evocau momente din actul Marii Uniri. Prezentarea evenimentului a fost făcută, ca o adevărată lecţie de istorie, de către prof. Anamaria Purcea iar recitalul de cântece patriotice al elevilor a fost coordonat de prof. Ioana Kertesz.
Activitatea a fost sprijinită şi de profesorii Alexandru Kertesz şi Istvan Varga, precum şi de alte cadre didactice din şcoală. De asemenea, a fost prezent şi directorul şcolii, prof. Teodor Szasz, care a subliniat importanţa de a avea o patrie şi o identitate, dar şi de a purta dincolo de graniţele ţării mândria de a fi român.
Atmosfera a fost plină de emoţie şi sărbătoare iar concluzia a fost unanimă, aceea că numai prin cultivarea adevăratelor valori umane, prin muncă, respect şi seriozitate ne putem menţine cultura, credinţa şi frumoasa limbă pe care ne-au dăruit-o străbunii şi au prelucrat-o marii gânditori ai naţiunii.
La Mulţi Ani, români!
La Mulţi Ani, România!

Prof. Ioana Kertesz Prof. Anamaria Purcea

Comentarii

29/11/12 19:24
Cecilia

Felicitari! Sa nu uitam totusi ca suntem nascuti pe aceste meleaguri carpatine.

01/12/12 10:06
Nimigean

CALDE FELICITARI CADRELOR DIDACTICE DIN COMUNA PENTRU ROFESIONALISM.TRAIASCA ROMANIA!TRAIASCA NIMIGEA!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5