Unde este Dumnezeu? (2)

E mereu prezent la cârma lumii. „Până în ceasul de acum, Tatăl meu lucrează. Şi Eu lucrez” -spune Mântuitorul către iudei. Şi la ce anume? Desigur, laconducreea lumii şi Universului. Rar oameni care să nu se fi rugat şi să nu li se împlinească cele mai multe din rugăciunile lor. Atunci cum să fim părăsiţi de Dumnezeu ca un obiect uzat? Omul este fiinţa preaiubită a Creatorului, pentru care a trimis spre mântuire pe însuşi Fiul Său Unic, născut mai înainte de a exista lumea şi Timpul, adică din eternitate.

Din păcate, noi ne făurim o idee despre Dumnezeu după capul nostru. Omul primitiv îl vedea ca pe ceva asemenea lui, poetul Al.C.Miloş îl concepe ca pe un cosmonut extraterestru, fiindcă până aici a ajuns ştiinţa şi tehnica actuală, iar Biserica ne spune că este Duh şi Adevăr, necuprins de spaţiu şi timp, de neînchipuit de către mintea omenească şi care ni se relevă abia în manifestările actelor sale spre noi, acte de infinită majestate şi putere.

Nu ştiu dacă vei fi avut timp, iubite cititorule şi cititoare să priveşti un lan imens de floarea soarelui. E unul din cele mai fascinantw spectatcole ce se pot oferi. De cum a asfinţit soarele, toate plantele-şi întorc masivele inflorescenţe încet-încet spre răsărit şi aşteaptă. Aşteaptă zorile. De acolo va răsări mirele lumii fizice, iubitul lor:Soarele, Sfântul Soare, cum spuneau strămoşii. Când se iveşte de după coline, măreţ, solemn şi biruitor, câmpul întreg freamătă de fericire. Şi toată ziua, până spre apus, toate-l privesc fărăr a se mai interesa de altceva. Ce iubire unică şi extraordinară! Fără seamăn.

La fel este orientată pururi Biserica spre Soarele ei, Soarele Dreptăţii, al îndurărilor şi milostivirilor, Mântuitorul HRISTOS, Fiul şi Cuvântul Părintelui. şi pentru fiecare creştin. Câtă linişte, încredere şi fericire este pentru ei a fi cu cerescul mire, marele Îîmpărat, spre deosebire de cei ce sunt orfani şi n-au tată ceresc. Pribegi, limitaţi la o lume ce li se pare pustie şi solitară, chiar fărăr sens. Să vărsăm o lacrimă pentru ei, pentru însingurarea lor…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5