Centrul de voluntariat

Un vis împlinit – Centrul pentru voluntariat şi tineret Bistriţa

În calitate de reprezentant al unei organizaţii nonguvernamentale pe plan local, mărturisesc că de mult visam la înfiinţarea unui Centrul pentru Voluntariat şi Tineret care să permită ONG-urilor active din municipiu să îşi desfăşoare activitatea, iar tinerilor din Bistriţa să aibă o alternativă de a-şi petrece timpul liber.
Iată că acest vis a devenit realitate, bineînţeles, cu sprijinul unor persoane care înţeleg necesitatea şi importanţa voluntariatului pentru societate. Cred că sunt cunoscuţi deja membrii fundaţiei RV Projects, din Anglia, inclusiv la nivelul oficialităţilor locale, care de aproximativ 2 ani de zile desfăşoară acţiuni de voluntariat la Bistriţa, renovând 5 grădiniţe până în prezent şi aducând zâmbete pe buzele a sute de copii.
Aceştia au răspuns prompt la invitaţia noastră, Fundaţia Progress, de a ne ajuta în acţiunea de renovare a Centrului pentru Tineret şi Voluntariat, un spaţiu pus la dispoziţie de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. În activitatea de renovare s-au alăturat voluntarilor Fundaţiei Progress şi cei ai Asociaţiei Impact, ai Fundaţiei Inocenţi şi ai Organizaţiei Rotaract, împreună reuşind să obţinem un rezultat minunat.
Munca depusă nu a fost una uşoară, activităţile de renovare întinzându-se pe parcursul unei săptămâni, însă, ca de obicei, am reuşit să îmbinăm utilul cu plăcutul şi să creăm un mediu propice desfăşurării activităţilor destinate tinerilor. Am învăţat de la prietenii noştri englezi, respectiv: Matt Goslin, Benjamin Croasdale, Emily Bradshaw, Max Ireland, Kristina Bradshaw, Samantha Wareing, Adam Mcewen, Mandy Paeker, că pentru a lucra cu un tânăr trebuie să fii un profesionist, de la spaţiul pe care îl pregăteşti pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii, până la atitudinea pe care o ai faţă de acesta.
Credem că în momentul de faţă suntem pe punctul de a deveni profesionişti şi de a oferi tinerilor bistriţeni activităţi care să le fie de folos, atât în dezvoltarea profesională, cât şi cea personală. Mulţumiri şi Felicitări tuturor celor care au făcut posibilă apariţia la Bistriţa a unei citadele a tinereţii pusă în slujba comunităţilor.
Prof. CRISTINA Hangea,
Coordonator proiect, Fundaţia Progress

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5