Un studiu arată că şi în satele din judeţ, tinerii consumă zilnic alimente de tip fast food. Ce e de făcut ?

„Sănătate înainte de toate” este titlul celui mai recent proiect implementat de „Club Impact Micii Voluntari în Acțiune”, în perioada noiembrie 2018-februarie 2019.
„Clubul Impact Micii Voluntari în Acțiune” este format din elevi ai Școlii Gimnaziale Budacu de Sus și ai Școlii Gimnaziale Dumitrița care se întâlnesc săptămânal pentru a învăţa să identifice problemele din comunitate, să găsească soluții pentru rezolvarea lor, să scrie şi să implementeze împreună proiecte strategice în folosul comunităţii.
Ultima problemă identificată de elevii clubului coordonați de prof. Cristina Hangea, a evidențiat faptul că un număr mare de tineri din comunitate consumă zilnic alimente de tip fast food, dulciuri, băuturi carbogazoase, ceea ce ducea adesea la probleme de sănătate, dificultăți de concentrare, energie excesivă. Astfel, proiectul nostru “Sănătate înainte de toate”, a avut scopul de a schimba obiceiurile alimentare nesănătoase în rândul elevilor, de a-i informa cu privire la importanța adoptării unui stil de viață sănătos și, astfel, de a contribui la dezvoltarea unei comunități mai informate, mai sănătoase, mai fericite.
În acest sens, am derulat o serie de activități, precum: realizarea de mesaje de promovare a unui stil de viață sănătos, un concurs de “Rețete delicioase si gustoase” la care au participat toți elevii claselor V-VIII, o campanie stradală “Primește un fruct, donează un leu” , un atelier de acordare a primului ajutor organizat cu spijinul ISU Bistrița al județului Bistrița Năsăud, ziua “Jocurilor Sănătății” organizată la Grădinița Ragla precum și Ziua Sportului.
A fost un proiect complex, dar frumos, un proiect din care am avut multe de învățat și care, considerăm noi, a creat impact în comunitate.
Le mulțumim tuturor pentru implicare și pentru sprijinul acordat!

Club Impact Micii Voluntari in Actiune

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5