Un plus de siguranţă la Școala Gimnazială "Artemiu Publiu Alexi" din Sângeorz-Băi!

Comunicat de presă

Copii, vouă vă place să vă jucați? Răspunsul la această întrebare, adresată de polițiști, elevilor care învață la Școala Gimnazială "Artemiu Publiu Alexi" din Sângeorz-Băi a fost clar, afirmativ, ferm și fooarte răspicat: DAAAA!

A fost și răspunsul așteptat de polițiștii de la Prevenire și Rutieră care le-au pregătit elevilor claselor pregătitoare - a-IV-a, un joc prin care să-și consolideze cunoștințele de circulație.

Așadar, după ce au repetat semnificația semnelor rutiere, elevii împreună cu polițiștii au "plecat" pe jos, dar și cu bicicleta sau trotineta, într-o excursie virtuală, în care au avut de depășit "obstacole" sub forma unor stații de autobuz, semafoare, semne de circulație sau treceri pentru pietoni. Drept răsplată, cei mici au fost invitați să se joace ”de-a polițiștii” și să exploreze autospeciala de Poliție.

Joaca a continuat în sala de clasă, unde elevii claselor a III-a și a-IV-a au fost provocați de polițiști să devină eroii internetului, să cunoască și mai ales să aplice reguli care să-i țină departe de pericolele din mediul on-line.

Tot astăzi, elevii claselor V-VIII au aflat răspunsuri la întrebări precum: În ce an s-a născut internetul? Care sunt sursele corecte de informare? Cum gestionăm violența? Răspund minorii penal? Ce sunt drogurile legale/ilegale? Ce conțin și care sunt riscurile consumului acestor substanțe? Temele dezbătute de polițiștii de la Siguranță Școlară și specialiștii de la Agenția Națională Antidrog au fost de interes pentru tinerii care, după ce au primit răspunsurile căutate, explicații și clarificări au mai primit astăzi o recomandare clară: "Să spună NU violenței și drogurilor de orice fel!"

Activitățile de astăzi, 14 martie, s-au desfășurat în cadrul proiectului preventiv "Un plus de siguranță la școală", derulat de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului Rutier, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog, Inspectoratului Școlar Județean și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud. La activitățile de astăzi au participat și polițiștii din Sângeorz-Băi.

În cadrul acestei campanii, sunt pregătite o serie de activități, pe diverse teme de prevenire, adresate elevilor de toate vârstele și derulate pe parcursul săptămânii "Școala Altfel".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5