Un pătimaş al fostelor IMS-uri, supranumite „Zimbrul Carpaţilor”

Un iubitor al fostelor automobile de teren, renumite în mai multe ţări, folosite de armată şi nu numai, George Steleac din Zagra, s-a despărţit cu greu de locul unde s-a născut şi a copilărit. În 1987, a plecat alături de soţia sa Viorica (născută Beşuţ, din localitatea Feldru) pentru un trai mai bun, iar pentru că pământurile bănăţene sunt dintre cele mai productive din ţară, s-au stabilit în localitatea Lenauhem. Aici lucrează, cu trudă, dar şi plăcere, 42 hectare teren, produsele fiind comercializate şi în judeţul nostru, pe Valea Someşului şi Ilvelor. Prin munca sa a ajuns să fie printre primii trei bogaţi din comună.
Pe lângă agricultură, George este un pătimaş al lucrurilor vechi – mobilier, produse artizanale etc. – deţinând foarte multe obiecte. La loc de cinste sunt cele trei IMS-uri din curte, supranumite „Zimbrul Carpaţilor”, fabricate în anii 1965,1969 şi 1974.
Când timpul nu este prielnic pentru agricultură, George se ocupă, în atelierul său, de aceste maşini de epocă, recondiţionând piesele, dându-le viaţă, mai apoi fiind montate. De menţionat este faptul că, George este membru în Retromobil Club Român, fiind apreciat pentru tot ceea ce face.
Unul dintre frumoasele exemplare stă „ţanţoş” în garaj, gata de drum, lucind precum Luceafărul poeziei eminesciene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5