Un parlamentar maghiar pomeneşte de revizuirea graniţelor, Traian Băsescu mulţumeşte ungurimii pentru boicot

Parlamentarul maghiar Zoltan Koszegi, membru al partidului FIDESZ, aflat la guvernare la Budapesta, a declarat că Ungaria ar putea cere revizuirea graniţelor în anul 2020.

"Dacă FIDESZ se întăreşte şi dacă Ungaria devine mai puternică din punct de vedere economic dar şi din alte puncte de vedere, chestiunea revizuirii graniţelor ar putea fi ridicată oficial în decurs de opt ani", a declarat parlamentarul Zoltan Koszegi, potrivit ziarului Kronika, citat de politics.hu.

Declarația a fost făcută, la Tabăra Tineretului Maghiar de la Borzont, Harghita.

Colac peste pupăză, preşedintele suspendat este la Covasna, într-un mini-concediu. El a fugit pentru câteva zile de aglomeraţia din Bucureşti, iar în Covasna şi Harghita el se simte bine.
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri, la Covasna, că maghiarii au înţeles, cu ocazia referendumului, că ţara are nevoie de o stabilitate.

"Nu pot să nu observ reacţia ungurimii faţă de referendum şi n-am decât să le mulţumesc", a spus el.

Întrebat cum explică prezenţa redusă a maghiarilor la referendum, Traian Băsescu a răspuns că ei au înţeles "foarte bine modul ilegal în care a fost decapitată conducerea statului".

"Au înţeles foarte bine şi modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului şi că nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste. Iar maghiarii se pare că au înţeles nevoia de stabilitate a ţării în perioada aceasta", a spus Băsescu.

De asemenea, întrebat de jurnalişti cum califică modul în care procurorii fac anchetele privind referendumul, el a spus că nu doreşte să comenteze pentru a nu fi acuzat că, de la Covasna, conduce activităţile Parchetului.

Comentarii

20/08/12 00:07
bistrita

Iata-l pe basescu in secuime sa le multumeasca pentru ca nu au fost la referendum si ,prin urmare ,sa-i recompenseze cu Tinutul Secuiesc, enclava a ROMANIEI. Pleci SATANA !

22/08/12 13:43
erterhtrethrehrthrth

Ce sa spun... !!!
Poate ca intr-adevar... daca Ardealul ar fi dat inapoi la unguri... ar fi poate alt gen de administratie, alt gen de politica si cine stie... poate ca noua romanilor din aceste zone ne-ar merge mai bine... Dar cu restul romanilor ce sa facem ? Eu stiu ca noi romanii suntem un popor unitar, independent si suveran... si ca toate nationalitatile conlocuitoare, fac parte din aceasta natiune, neingradit si in mod egal cu noi cu toti, deopotriva... !
Pai... ori ne este bine la toti, ori la nici unul... !
Eu zic ca cel mai bine ar fi "revizuirea" granitelor... asa cum spun ungurii si maghiarii de la noi... dar nu cum doresc dumnealor... ci eventual, sa-si extinda granitele Marea Britanie ( Anglia) , Germania, Franta... sau ma rog... ori ce alta tara din Europa, unde economia are o stabilitate si unde si noua romanilor , daca ne-am "integra" in interiorul granitelor "lor"... ne-ar merge mai bine. Asa vad eu aceasta revizuire a granitelor... ! Sa ne mearga mai bine, nu mai rau... !
Pana una alta... se aude ca in Ungaria este baiul cat carul... !!! La ce sa ne "ducem" la "unguri"...? Sau... la ce ne-ar folosi sa "vina ei la noi"... ?
Cel mai bine cred eu, va fi cand toate granitele se vor desfiinta in interiorul Europei si cand va fi libera circulatia, comertul ... etc. si absolut toata lumea, nu va mai face parte nici din Romania, nici din Ungaria... nici din Miercurea Ciuc, Harghita sau Covasna si nici din Budapesta, Oradea sau Bucuresti... ci... din Marea Uniune Europeana , iar "poporul ei" sa nu fie altul decat " Poporul Unic European"... !
Ce ziceti ? "Viez frumos"... , sau am un "cosmar" ... ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5