Un nou obiectiv pentru echipa de fotbal feminin Heniu: locul 1-2 şi Cupa României! Primăriile de pe Valea Bârgăului vor înfiinţa un nou club!

Preşedintele ACS Heniu Prundu Bârgăului, George Ruscău, a anunţat că în acest an, clubul va suferi unele modificări foarte importante vizavi de structura de organizare, administrativă, de lot, de staff, astea pe fondul rezultatelor deosebite pe care clubul le-a obţinut, şianume titlul de vicecampioană şi finalistă de Cupra României.
„După cum ştiţi, noi ne-am înfiinţat în 2013. În cei opt ani de existenţă a clubului de fotbal feminin am obţinut trei medalii, din care două de bronz, sezonul trecut cel de argint şi două finale de Cupa României. Vă daţi seama că pentru o echipă de fotbal din mediul rural este ceva extraordinar. Rezultatele deosebite pe care le-am avut au putut să atragă mai mulţi susţinători. În primul rând, la iniţiativa domnului preşedinte Radu Moldovan , la festivitatea de premiere din urma rezultatelor, ne-a dat un imbold şi ne-a spus că ar fi bune ca acest club să ţină de toate primăriile de pe Valea Bârgăului. Astfel, la o întâlnire cu toţi primarii de pe Valea Bârgăului - Bistriţa Bârgăului, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului şi Prundu Bârgăului - s-a luat o hotărâre, bineînţeles aprobată în consiliile locale, un protocol de colaborare a tuturor primăriilor, prin care să se înfiinţeze un club nou, un club care să aparţină tuturor primăriilor, cu mai multe secţii de sport, nu doar fotbal. Sigur, fotbalul feminin va fi prioritar pentru că datorită acestor rezultate s-a ajuns aici", a declarat Ruscău.
Clubul va avea un Consiliu de Administraţie în care va fi câte un reprezentant al fiecărei primării, de asemenea vor fi cooptaţi şi trei reprezentanţi ai sponsorilor, precum Anamaria Ştefănuţiu de la Geoplast, Ionuţ Gâvan de la Amicii Building şi Darius Simionca de la Îndemânarea. Clubul va avea şi secţii de volei, schi fond, judo. Clubul se va numi CS Valea Bârgăului.
Acesta a recunoscut că demersul este un vis al său, ca Valea Bârgăului să susţină o activitate sportivă, nu doar fotbal. „Noi, cei de la Heniu, fiind un club privat, am hotărât să trecem, nu ştim dacă din această vară sau de anul viitor, pentru că ştiţi şi dumneavoastră, suntem în România, sunt mai multe etape, termene legale, dar oricum, de anul viito,r echipa de fotbal va aparţine noului club. Sper că vom avea susţinerea celor care şi până acum au făcut-o, dar nu ştiu, în mod legal, cum se va numi. Oricum, echipa va merge în continuare pentru că, aşa cum istoria sportului de pe Valea Bârgăului, din 1938, a luat fiinţă acest club, noi l-am reînviat prin anii 1970-1972, când eu am fost unul dintre iniţiatorii revenirii clubului de pe Valea Bârgăului, au fost echipe de băieţi, iar din 2013, la ideea lui Călin Svoboda, cel care este practic inima şi sufletul acestei echipe de fotbal feminin. Vă spun sincer, nu vreau să-l laud, dar dacă el nu era la ora actuală poate nu vorbeam de fotbal. Chiar dacă avem toţi serviciu şi casă, în timpul liber face tot posibilul pentru ca acest club să meargă înainte, datorită acestui proiect", a declarat preşedintele clubului de fotbal Heniu Prundu Bârgăului.
Potrivit acestuia, obiectivul pentru noua ediţie de campionat este locul I şi o Cupă a României. „Sperăm ca în acest an, prin transferurile pe care le-am făcut în această perioadă, să reuşim. Nu am renunţat la nicio jucătoare, pentru că a fost un lot omogen, cu jucătoare cuminţi, nu au fost probleme de disciplină şi ca urmare am avut rezultate deosebite. Obiectivul nostru pentru anul viitor este locul I, dar în sport nu putem şti ce se întâmplă la celelalte echipe, dar vrem să încheiem cu Olimpia Cluj, care ne stresează zi şi noapte şi nu o poate bate nimeni. Eu spun că în acest an Heniu Bârgăului va fi una dintre echipele, dacă nu chiar singura, care va încerca să pună probleme sau chiar să detroneze echipa Olimpia Cluj", a adăugat George Ruscău. e propuse.
Teofil Cioarbă, directorul economic al Consiliului Judeţean a ţinut să felicite clubul pentru rezultatele obţinute în sezonul precedent. „Asigurăm clubul de sprijinul Consiliului Judeţean. S-a încheiat un contract de finanţare pentru susţinerea Sportului de performanţă, în sumă de 100.000 lei prin care se doreşte ca această echipă să aibă rezultate din ce în ce mai bune. Sperăm ca obiectivul propus să fie realizat. Doresc să salut decizia celor patru unităţi administrativ-teritoriale din zona Văii Bârgăului de a înfiinţa un club public prin care să susţină nu doar echipa de fotbal ci şi celelalte secţii. Sperăm să vedem cât mai mulţi copii care să facă sport de performanţă. Ne dorim mult să vedem terenurile de joacă pline de copii. Considerăm că acest club poate să satisfacă cerinţele comunităţii din zonă.
Antrenorul principal Călin Svoboda a prezentat staff-ul tehnic, din care fac parte George Ruscău – preşedinte, Dan Dosan – director tehnic, Vlad Valentin – antrenor secund şi analist, Andreea Corduneanu – antrenor secund, George Ruscău Jr. – antrenor portari, Adi Chirlejan – fizio-kinetoterapeut, Vasile Budurlean – preparator fizic, Andrei Nagy – antrenor junioare, Cristina Hazulea – psiholog sportiv.
Svoboda a precizat că nu a fost pierdută nicio jucătoare importantă, ba mai mult nouă jucătoare vor ajunge la lot, cu opt dintre acestea fiind parafat deja contractul. Trei jucătoare sunt din Republica Moldova, două jucătoare românce revin din campionatul Ciprului, alte două jucătoare sunt de lot naţional. Se are în vedere şi o selecţie a junioarelor, astfel că fiecare şcoală din judeţ urmează să fie luată la pas.
Echipa va începe un cantonament la Colibiţa, apoi la Prundu Bârgăului, cu două-trei antrenamente pe zi şi mai multe meciuri amicale. Prima etapă este programată pentru 29 august.
Primul meci amical este pe 1 august un compania formaţiei United Bihor. În perioada 14-15 august, la Prundu Bârgăului va fi organizat un turneu la care participă Lady Târgu Mureş, Vulpiţele Galbene Roman şi o echipă din C.N. Nicu Gane Fălticeni. Ultima partidă amicală va fi la Oradea cu United Bihor.
„Îi asigur pe cei care au avut încredere în mine, pe cei care cred în acest proiect şi au pus urmărul la dezvoltarea echipei că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a realiza acest obiectiv, titlul de campioană şi participarea la Champions League", a declarat Călin Svoboda.
Jucătoarea Nicoleta Deca, revenită după şase sezoane la Prundu Bârgăuui, a menţionat că a făcut o alegere foarte bună şi că echipa va reuşi să-şi îndeplinească obiectivul propus.
Altfel, la Prundu Bârgăului va începe construirea unui teren sintetic cu nocturnă şi tribune, parte a proiectului asumat de România cu baze sportive pentru găzduirea Campionatului European.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5