Un nou itinerariu pentru aducţiunea de apă potabilă Bistriţa-Crainimăt

SC Aquabis SA Bistriţa a negociat cu SC Hidroconstrucţia SA Bistriţa contractul care prevede reabilitarea aducţiunii cu apă potabilă Bistriţa-Crainimăt, inclusă în contractul ‘‘Reabilitare şi extindere conducte de transport şi aducţiuni apă potabilă în sistemul zonal de alimentare cu apă Bistriţa”. De la o valoare estimată de 6,400 milioane lei (fără TVA), s-a ajuns la 6,398 milioane lei.

“Pentru contractul de lucrări ‘”Reabilitare şi extindere conducte de transport şi aducţiuni apă potabilă în sistemul zonal de alimentare cu apă Bistriţa” (CL3) au fost necesare lucrări de reproiectare privind modificarea traseului iniţial pentru Obiectul 4 - Reabilitare aducţiune apă potabilă Bistriţa-Crainimăt, având în vedere faptul ca în vederea obţinerii Autorizaţiei de funcţionare pe traseele incluse în proiect a fost înaintată Documentaţia tehnică necesară la CNADR. În urma analizării documentaţiei, CNADR a recomandat studierea unui traseu alternativ de amplasare a conductei, în aşa fel încât lucrările de pozare ale conductei să nu afecteze lucrările deja executate la reabilitarea DN 17.
Ca urmare a avizului negativ s-a găsit o altă variantă de traseu, care să fie tot pe domeniul public, traseu care este mai lung decât cel iniţial cu 2,06 km. Astfel, în urma reproiectării traseului iniţial au apărut lucrări suplimentare care nu au putut fi incluse în contractul iniţial, dar care sunt absolut necesare în vederea îndeplinirii tuturor cerinţelor de conformare şi pentru atingerea atât a parametrilor tehnici asumaţi în proiect, cât şi a celor de conformare şi asigurare a serviciilor de alimentare cu apă pentru utilizatorii din aria de deservire”, precizează reprezentanţii companiei bistriţene, pentru derularea procedurii de achiziţie publică.

Şi această investiţie este parte a proiectului “Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”, proiect cofinanţat prin Fondul de Coeziune, cu o valoare totală (la data semnării) de 344.328.828 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5