Un manager de succes – ing. Gavril Mureşan

Omul este măsura tuturor lucrurilor, spunea un filozof al antichităţii. Parafrazând, putem spune că ing. Gavril Mureşan este un om al multor lucruri bune , al celor realizate, care se văd, dar şi al celor care urmează. Profesionist şi eficient, este deopotrivă un om pe care ştiinţa conducerii, seriozitatea, modestia şi omenia nu l-au părăsit niciodată. Şi-a dorit dintotdeauna şi a reuşit, prin idei novatoare şi perseverenţă, să fie mereu în linia întâi a performanţelor. Este mereu un luptător în ale producţiei, al lucrului temeinic conceput, implicându-se, prin soluţii noi şi fapte concrete, în a pune pe picioare o firmă care de la început a confirmat zicerea că „Omul sfinţeşte locul”. După studii strălucite la Politehnica bucureşteană, a dat piept cu producţia, însă adevărata implicare în a pune în practică cunoştinţele acumulate în anii de studii s-a putut vedea atunci când, după 1989 s-a dedicat întru-totul în a găsi modalităţi şi tehnici noi în a evolua către performanţă.

          Gavril Mureşan, încă de prin 1994, s-a dovedit a fi un vârf de atac în lupta cu mediocritatea, cu delăsarea, participând la numeroase consfătuiri pe teme inginereşti, făcând parte din comisii la nivel naţional, căutând soluţii pentru ca industria românească, după o distrugere organizată, să devină un motor al dezvoltării economice. Înzestrat cu o minte pătrunzătoare, Gavril Mureşan este un om al idelor şi faptelor. Al ideilor ce ţin de producţia industrială, de viaţa socială, de viaţa comunităţii în slujba căreia se află. Vorba bună face parte din succesul lui în muncă. Şi de mulţi ani performează. Nu vorbeşte mult, firea lui de ardelean aşezat în matca lui milenară, discursul său exact, cu ţintă precisă, la obiect, îl face un om cu totul deosebit. Nu bate câmpii, cum ar spune cineva, ştie când şi cum să intervină în a face ca lucrurile să meargă pe drumul cel bun. Se bazează pe câteva principii de la care nu se abate. În primul rând, principialitatea şi exigenţa îl caracterizează. Apoi, lucrează mereu cu oamenii şi se apropie de ei, spunând că, dacă tu nu eşti un exemplu nu poţi fi un conducător adevărat. Se consideră mereu a fi de-al lor, discută cu fiecare în parte căutând să-i cunoască cât mai bine, să-i ajute. Numai aşa performează la locul de muncă, vorba bună face parte, la Gavril Mureşan, din procesul de producţie şi, de ce nu, din viaţa din viaţa lui de zi cu zi. Ca să rezolve problemele, şi apar destule, trebuie să le cunoască din interior, să fie mereu în mijlocul lor. În firma pe care a înfiinţat-o şi o conduce, la reuniuni de specialitate, ştie să vorbească convingător, să ofere soluţii, să analizeze evoluţia pieţei, să anticipeze cum va evolua o anume stare de lucruri. Industriaş convins, a menţinut mereu legătura cu comunitatea, nu atât a oamenilor de afaceri, ci şi a oamenilor simpli. Este de părere că fericirea este alcătuită şi din fapte mărunte care-ţi dau acea mulţumire ce te înalţă, te înnobilează. Uneori sentimental, alteori melancolic pentru un industriaş, călit în lupta cu cablurile şi cablajele, pare ceva nefiresc, însă Gavril Mureşan revine, ca orice pământean neaoş, în paradisul de altădată care este satul copilăriei.

          Pornind de sub Râpa Măluţului, prin muncă şi perseverenţă, a reuşit s-o escaladeze, s-o domine. Asta din dragostea cea înnăscută pentru ai lui. Pentru sat şi oamenii ce-l vieţuiesc. De câte ori pleacă în delegaţie, la consfătuiri internaţionale ori în interes de serviciu, şi sunt multe deplasări într-un an, Gavril Mureşan revine acasă să-şi încarce bateriile. Spiritul lui de omenie, de om cumsecade, cum îl alintă măluţenii, l-au făcut să ridice, prin sponsorizări, o biserică, să fie motorul principal, an de an, al Sărbătorii cireşelor. Satul şi deopotrivă firma pe care o administrează fac parte din viaţa şi exigenţa lui. Una fără alta nu se poate. Se completează reciproc. Aici se încarcă mereu cu energia care-l face mereu să fie optimist. Să privească în sus, să gândească pozitiv. Optimismul nu-l părăseşte niciodată, deşi uneori greutăţile nu-l ocolesc. Cu siguranţă că energia de care dă dovadă la locul de muncă izvorăşte din ştiinţa conducerii, din cunoştinţele acumulate de-a lungul anilor, din ancorarea sistematică în realitate. Cu adevărat se poate spune că, Gavril Mureşan dă măsura talentului său în a face ceva, în a construi ceva trainic, durabil. Pentru comunitate, în primul rând, şi lupta continuă. Firma de înaltă performanţă, comunicările, intervenţiile, luările de cuvânt la reuniuni pe teme de strictă specialitate, onestitate în relaţiile cu partenerii de afaceri, aplecarea spre nevoile comunităţii, credinţa că se poate mereu mai bine fac din Gavril Mureşan un manager de succes, ce a pus pe harta ţării conductorii de cupru bistriţeni printr-o firmă de top – Electroplast, ce se menţine, an de an, printr-un management inovator şi eficient, mereu în plutonul fruntaş.

          Gavril Mureşan dovedeşte că poate face performanţă oriunde, fiind un nume de referinţă pe piaţă, acţionând cu energie pentru păstrarea brand-ului cucerit prin munca de peste 30 de ani şi face mereu performanţă, niciodată rabat de la calitate.

           

Comentarii

30/10/23 08:06
Miron Gheorghe

Felicitări pentru realizările tale și afirmei pe care o conduci multă sănătate ție și familiei tale

31/10/23 20:39
Crivii Adrian

Gabi Muresan un specialist si un om exceptional !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5