Un iubit dascăl sălăuan a plecat la Domnul

Domnul învățător Anchidim Cleja, unul dintre dascălii cei mai iubiți ai Salvei și-a început astăzi călătoria înspre ceruri. Truditor în învățământ vreme de aproape patru decenii, dânsul a fost un mare formator de caractere și a lăsat în inimile tuturor celor care l-au cunoscut un chip de neșters.
Prezență plăcută și jovială, om de-o hărnicie aparte și bun gospodar, dânsul s-a implicat deopotrivă în activitățile practice ale școlilor prin care a trecut (de la chestiuni administrative precum reparațiile curente ale mobilierului și până la organizarea de evenimente). Prof. Ana Filip își amintește cu privire la dânsul că:
„A fost om extrem de dinamic și de –o hărnicie aparte. Acest lucru se vede deopotrivă în modul în care și-a înrgijit propria gospodărie, cât și și în activitatea lui (nu putea să treacă pe lângă un lucru ce era defect și să nu-l repare). Hărnicia este și cea care explică popularitatea și respectul de care s-a bucurat atât în rândul colegilor, a sătenilor, elevilor și părinților. Nu cred că există cineva care să poată spune că i-a acerut ajutorul și nu l-a primit.”
Ca dascăl, a fost mereu un mare animator cultural și regizor de evenimente. A organizat în mod repetat șezători, piese de teatru, excursii de studiu și s-a implicat în mod voluntar în absolut toate activitățile cu caracter cultural-artistic ale localităților și școlilor prin care a trecut.
După pensionare, a fost vizitat cu regularitate de către foștii colegi și elevi, care-i cereau mereu sfatul și se bucurau mereu de prezența sa plăcută și dătătoare de bună dispoziție.
Drum lin spre ceruri, domnule învățător! Dumnezeu să vă odihnească în pace! Nu vă vom uita niciodată!

Corpul profesoral al Școlii Profesionale „Tiberiu Morariu” Salva

† Cotidianul „Răsunetul” este alături de colega noastră, Felicia Szucs (Cleja) în aceste momente grele în care se desparte de tatăl ei, învăţătorul ANCHIDIM CLEJA.
Bunul Dumnezeu să dea familiei puterea de a merge mai departe, iar celui trecut în veşnicie să-i facă parte de un colţ de rai!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5