Un final de an încununat de succes pentru poeta bârgăuană Ioana Ilieși, profesor pentru învățământ primar la Liceul Teoretic ,,Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului!

 Ioana Ilieși, profesor pentru învățământ primar la Liceul Teoretic "Radu Petrescu" din Prundu Bârgăului, are un final de an 2023 încununat de premii și distincții. 
În 2 decembrie  a avut loc, la Iași, festivitatea de premiere a Campionatului European de Poezie, festivitate la care Ioanei Ilieși i s-a acordat locul lll. În aceeași zi au fost anunțate și premiile festivalului concurs de literatură Elită Lirică Contemporană Românească- "Naționala de Poezie a României” - Ioana Ilieși din Bistrița obținând un onorant Premiu l. Cele două valoroase premii nu sunt deloc întâmplătoare, întrucât aceeași poetă a fost declarată vicecampioană la Campionatul Mondial de Poezie, Sinaia, 26-27 august 2023. Aceste concursuri au fost organizate de Asociația Poeților Mondiali din România, avându-l ca președinte pe poetul și editorul Editurii Scriitorilor Europeni, Trandafir Sîmpetru.
   Cu ocazia altor participări la concursuri de poezie, creațiie Ioanei Ilieși au fost răsplătite cu locul 5 la ,,FESTIVALUL MONDIale DI POESIA E NARATIVA” și  Mențiune de Onoare la Premiul Literar ,,L'AZALEA”, Roma, iulie, 2023; Trofeul ,,Fii tu România!” acordat la festivitatea de premiere a Concursului Internațional ,,Pana de Aur”, Balcic, Bulgaria, 25.06.2023; Premiul literar ,,Ion Grămadă” pentru păstrarea și promovarea valorilor culturale românești, Fundu Moldovei.
   Festivitățile de premiere de la Iași, 2 decembrie, au fost precedate de lansări de carte. În fața unor iubitori ai liricii contemporane de înaltă ținută, Ioana a prilejuit momente pline de emoție cu ocazia lansării volumului de poezii ,,Tăinuite chemări”, volum apărut la Editura Scriitorilor Europeni, editor Trandafir Sîmpetru, reprezentând al cincilea volum al autoarei, pentru care aceasta a primit diploma ,,Carte Anului 2023” acordată de Asociația Poeților Mondiali din România ,,Poetry”.
    În 3 decembrie 2023, în Parcul Copou din Iași, a avut loc un recital susținut de poeți din diferite țări, oferindu-li-se ocazia acestora de a-și prezenta, în fața publicului prezent, poezii din antologiile lansate în ziua precedentă, ,,Stihuri carpatine” și ,,Campionatul European de Poezie”, gustându-se deplin din savoarea efervescentă a lirismului național și internațional. 
   Ne bucurăm pentru performanțele obținute de poeta bârgăuană Ioana Ilieși, urându-i inspirație infinită și mult succes la competițiile ce vor urma!

Comentarii

11/12/23 21:53
Ilieși Ioana

Mă simt onorată și entuziasmată de articolul publicat în paginile acestui ziar. Mă bucur să gustăm împreună din ,,darurile” cu care acest an m-a binecuvântat. Mulțumiri alese! Cu admirație și prețuire, Ioana Ilieși

13/12/23 10:12
George Carp

Terminați odată cu campionatele mondiale și europene de poezie, duceți în derizoriu o artă atât de nobilă! Probabil că nu aveți proprietatea termenilor!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5