Un Far al Educației s-a pensionat : profesorul Vlaicu Săplăcan de la Colegiul Național Petru Rareș din Beclean

Radu Săplăcan: Dragă tată, îți doresc o pensie frumoasă, ani buni și multă sănătate!

După o carieră strălucită(41 de ani de învățământ) în care a transformat formulele complicate în poezie, profesorul Vlaicu Săplăcan de la Colegiul Național Petru Rareș din Beclean își ia un binemeritat rămas bun de la catedră.
Cu un simț al umorului inconfundabil și o pasiune pentru fizică demnă de invidiat, domnul Săplăcan a fost mai mult decât un profesor - a fost un adevărat magician al științei. A arătat elevilor cum legile lui Newton pot fi mai captivante decât un roman de aventuri și cum un simplu pendul poate ține în suspans o întreagă clasă.
Elevii săi, care au plecat de la lecțiile lui nu doar mai deștepți, ci și cu zâmbetul pe buze.
De acum înainte, domnul Săplăcan va avea timp să se dedice propriilor experimente personale, poate chiar să descopere teoria unificării dintre relaxare și bucurie. Îi urăm pensionare plină de descoperiri fericite și mulțumim pentru toți anii în care ne-a demonstrat că știința poate fi la fel de captivantă și imprevizibilă ca viața însăși.
Mulțumim, domnule profesor Vlaicu Săplăcan, pentru că ne-ați făcut să vedem lumea cu alți ochi și pentru că ați adus o doză de curiozitate în fiecare zi de școală.
Revista ''Esentza''

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5