Un eveniment cultural deosebit – „Egipt – oameni şi locuri” – expune artistul fotograf Florin Coşoiu

O manifestare deosebită, în organizarea Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, s-a desfăşurat la Centrul de Artă Tradiţională Bistriţa „Casa cu Lei”, unde Galeriile „Casa cu Lei” Bistriţa au găzduit o frumoasă, semnificativă şi profesionistă expoziţie personală de fotografie Florin Coşoiu, intitulată semnificativ „Egipt – Oameni şi locuri”, la care au participat un număr important de iubitori ai artei fotografiei.
Un valoros mediator şi ghid al evenimentului, cu impact asupra asistenţei, a fost prof. dr. Dorel Cosma, directorul CCM „George Coşbuc” Bistriţa, care a făcut o pertinentă şi profesionistă prezentare a expoziţiei şi autorului, referitor la incursiunea inedită în lumea însorită, colorată, diversă şi milenară a Egiptului, surprinsă cu profesionism şi profesionalism de artistul fotograf Florin Coşoiu, din Bistriţa, în anul 2013, în Egipt, cu ocazia participării Ansamblului „Cununa de pe Someş” la festivalul internaţional din Cairo.
Despre calităţile artistului fotograf şi exponatele pe care le are în colecţie, expuse şi ele, cât şi despre imortalizările surprinse, de o calitate deosebită şi semnificative vieţii şi activităţii egiptenilor a vorbit, cu exemplificări, dr. şi istoricul Vasile Duda, care a scos în relief talentul şi valoarea artistului.
În finalul activităţii, cunoscutul şi apreciatul artist fotograf Florin Coşoiu, a mulţumit celor doi interlocutori pentru cuvintele adresate şi a precizat că i-a fost foarte greu să pozeze printre „tancuri şi mitraliere”, dar „chemarea fotografiei” a fost mai puternică decât riscurile la care s-a expus.
A fost un act artistic de o valoare care a pus în evidenţă rolul şi rostul unei fotografii foarte bune, care poate înlocui un text de o mare întindere.
Felicităm organizatorii şi realizatorul expoziţiei, vizitaţi-o pentru delectarea sufletului şi a văzului!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5