Un bărbat din Poienile Zăgrii sancţionat pentru că şi-a spălat tractorul în pârâul Izvorul Ţibleşului

Un bărbat de 51 de ani din Poienile Zăgrii, a terminat munca la câmp în localitatea Suplai - Zagra, după care a trecut la curăţarea tractorului proprietate personală folosit la lucrările agricole, tocmai în apa pârâului Izvorul Ţibleşului.
Jandarmii aflaţi într-o acţiune de patrulare în zonă, s-au autosesizat şi l-au avertizat pe Iacob V., că ceea ce face este ilegal.
Cel în cauză a fost sancţionat de jandarmi cu un avertisment scris, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 1995, art. 96, alin. 1, pct. 32, ca urmare a poluării apei de suprafaţă din zona respectivă.
Având în vedere faptul că în această perioadă se desfăşoară lucrări agricole specifice cu diverse utilaje, jandarmii reamintesc tuturor celor implicaţi în astfel de activităţi că în conformitate cu actul normativ amintit, persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a nu produce poluarea apelor de suprafaţă prin spălarea de obiecte, produse, ambalaje sau materiale. Acest fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu 3.000 la 6.000 de lei amendă pentru persoane fizice şi de 25.000 la 50.000 de lei amendă pentru persoane juridice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5