Un 1 Decembrie special, cu evenimente în toată țara

Pe data de 1 decembrie 2018 se sărbătorește Ziua Națională a României, dar de această dată aniversarea are o conotație aparte: România împlinește 100 de ani, deci se marchează sărbătoarea Centenarului. Întreg anul 2018 a fost sub acest semn al împlinirii a 100 de ani, iar manifestările vor ajunge la apogeu pe data de 1 decembrie, când sunt planificate o mulțime de evenimente speciale în întreaga țară.

Așa cum este de așteptat, cele mai ample evenimente se vor marca la București și la Alba Iulia, unde cu siguranță foarte multe persoane vor veni special pentru a participa la manifestările anunțate de autorități. Familia regală a României va fi prezentă la Alba Iulia, autorități centrale ale statului vor veni acolo, până și galeriile mai multor echipe de fotbal din țară și-au anunțat prezența la Alba Iulia, pentru a marca împreună celebrarea momentului special - Marea Unire. Este greu să găsești acum cazare la Alba Iulia în jurul datei de 1 decembrie, iar camerele disponibile au prețuri foarte ridicate, în comparație cu prețurile obișnuite din oraș. Fenomenul se observă nu doar în localitate, ci și în imprejurimi.

Ziua de 1 decembrie va fi una specială și la Bistrița, după cum s-a anunțat deja. Autorități locale și centrale au colaborat pentru aceste manifestări: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, Primăria Municipiului Bistrița, Structurile Sitemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa. Este programat inclusiv un spectacol folcloric, dar și marcarea apropierii Sărbătorilor de iarnă, prin aprinderea luminițelor festive din oraș.

Ce faci de 1 decembrie?

Ziua este zi liberă prin legislația în vigoare, însă angajatorii pot să ofere plată dublă pentru această zi de lucru și recuperare într-o altă zi lucrătoare, dacă activitatea companiei / instituției nu poate fi oprită. Dacă ai norocul să te bucuri de ziua liberă (mai ales că este o zi de week-end), atunci ai o mulțime de variante. Indiferent de localitatea în care locuiești, cel mai probabil există evenimente speciale. Dacă nu locuiești într-un oraș mare și manifestările nu sunt atât de atractive, poți urmări evenimentele transmise la TV sau online ori poți planifica o călătorie, poate chiar la București sau Alba Iulia.

Poți să sărbătorești ziua națională și prin relaxare și divertisment. O mulțime de concerte si spectacole au fost anunțate chiar pe data de 1 decembrie, dar și în zilele imediat următoare. Unele au legătură cu tradițiile românești, altele fac referire la Sărbătorile de iarnă, iar altele pur și simplu oferă divertisment de calitate, fără a se lega în mod special de vreo ocazie.

Dacă timpul și bugetul nu îți permit să faci ceva cu totul special, poți să te bucuri de distracție și acasă, la TV sau cel mai bine în mediul online. Pentru senzații tari, joacă la Vlad Cazino și bucură-te de adrenalină la ruletă sau la sloturi. Ca în cele mai consacrate cazinouri din marile orașe, online vei avea parte de divertisment la cel mai înalt nivel. Jocurile de acest gen atrag tot mai mulți români, fiind o variantă ce poate fi inclusă într-un mix de distracții într-o viață echilibrată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5