Ultimele lucrări de reparaţii în Pasul Tihuţa! Drum bun, de la Telciu în Dealu Ştefăniţei!

Ing. Alexandru Slavita, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, a anunţat că lucrările de reparaţii pe DN 17, ]n Pasul Tihuţa, se vor încheia în această săptămână, la fel şi cele de pe DN 17C, Telciu – Dealu Ştefăniţei.

           "În această săptămână finalizăm partea de reparaţii carosabile, în Pasul Tihuţa se vor pune 100 tone de mixtură asfaltică.  (...)     Avem în lucru pe DN 17 C, partea de la Telciu, 15 km de reciclare. Pe ultimii 5 km se lucrează la stratul de uzură,  săptămâna viitoare încheiem lucrările cu SC Dimex 2000 Company SRL şi vom face marcajele de la Telciu la Dealu Ştefăniţe", a declarat ing. Slşavita, în cadrul Colegiului Prefectural. 

În ceea ce priveşte programul de deszăpezire a drumurilor naţionale, contractele sunt deja semnate. "Până la finalul anului vom semna şi contractul subsecvent pentru perioada ianuarie – martie 2022 pentru închirierea de utilaje. Aprovizionarea cu sare continuă, avem deja în stoc 2200 de tone, aproximativ 18% din necesar, din care 800 tone sunt deja în Pasul Tihuţa. La finalul acestei săptămâni vom avea necesarul de 20% sare. Parazăpezii sunt montaţi în proporţie de 100%, marcajele sunt efectuate pentru siguranţa circulaţiei pe timp de noapte. Am pus semnalizare specifică de iarnă pe toate sectoarele. În bazele de munte avem deja utilaje, la Rodna, Pasul Tihuţa şi Dealu Ştefăniţei, iar până la 1 noiembrie vom avea şi în bazele de şes. Personalul este instruit, în momentul în care prognozele vor arăta ninsori vom duce şi celalalte utilaje în baze", a explicat şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa. 

             Pe drumurile naţionale se va interveni din şase baze de deszăpezire, la Beclean, Sărăţel, Tiha Bârgăului, Năsăud, Salva şi Rodna, cu patru puncte de sprijin, la Teaca, Bistriţa, Piatra Fântânele şi Dealu Ştefăniţei. Pentru această campanie de deszăpezire, vor fi necesare 12.472 tone de sare, 20 tone de clorură de calciu şi 1580 tone de nisip. Vor fi închiriate 49 utilaje cu lamă şi răspânditor, zece încărcătoare, la care se adaugă 11 utilaje proprii.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5