UDMR BN a depus liste complete în 20 localităţi şi la Consiliul Judeţean

Uniunea Democrată Maghiară din România Bistriţa-Năsăud a depus un număr de 21 liste complete la alegerile locale din 10 iunie, care însumează 374 candidaţi, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul judeţean Decsei Attila.

Astfel, preşedintele UDMR BN este candidatul pentru şefia Consiliului Judeţean, acesta ocupând şi prima poziţie pe lista de consilieri, fiind urmat de Szilagyi Zsolt. Pentru Primăria Bistriţa, UDMR îl trimite în luptă pe Antal Attila, căruia îi revine şi primul loc pe lista pentru CL Bistriţa, pe poziţia a doua figurând Bartha Andras. Candidaţi de primar au fost nominalizaţi şi la Braniştea – Martonos Tamas, Matei -Kotfas Tibor şi la Nuşeni – Debreczeni Laszlo.

La consiliile locale, maghiarii întră în luptă la Miceştii de Câmpie, Petru Rareş, Uriu, Şintereag, Teaca, Chiochiş, Şieu Odorhei, Galaţii Bistriţei, Nimigea, Şieu, Lechinţa, Milaş, Urmeniş, Mărişelu şi Rodna.

Kelemen Hunor: Programul UDMR a fost scris de peste 80.000 de familii pe care le-am consultat

Peste 10.000 de candidaţi la alegerile locale are UDMR la nivel naţional, dintre care 99% sunt în Ardeal, dar liste au fost depuse şi în Moldova sau în sudul ţării, a precizat, la Bistriţa, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Liderul UDMR a menţionat că formaţiunea a depus candidaturi pentru 320 primării, 13 consilii judeţene, fiind convins că în 11 iunie rezultatele vor fi asemănătoare cu cele din 2008, adică „o prezenţă puternică în administraţia locală”.
„ În 22 ani, noi am văzut că majoritatea deciziilor care influenţează direct şi foarte repede viaţa fiecărui om, aceste decizii sunt luate la nivelul administraţiilor locale. O prezenţă puternică este absolut vitală din punctul nostru de vedere şi acolo unde maghiarii trăiesc într-un număr mai mic eu cred că şi unul-doi consilieri sunt absoluţi necesari şi de aceea noi vom face toate eforturile pentru a avea reprezentanţi în administraţiile locale”, a explicat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a precizat că în această campanie electorală vor conta rezultatele şi calitatea resursei umane. „Noi vom vorbi despre rezultate şi vom arăta că cei care au avut rezultate, cei care au reuşit să muncească şi în această perioadă de criză financiară, să construiască ceva în comunităţile locale, sunt oamenii cu care putem să mergem mai departe. Noi nu vom face o campanie negativă, vom vorbi doar despre problemele comunităţilor locale”, a adăugat Kelemen Hunor, menţionând că oferta UDMR a fost scrisă de 80.000 de familii consultate de organizaţie.
Kelemen Hunor se aşteaptă la rezultate bune şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, explicând că, după alegerile locale, UDMR va merge la discuţii cu toate formaţiunile interesate de o colaborare, „forţe politice democratice”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5