Turişti blocaţi în Munţii Suhard, sprijiniţi de jandarmii montani din Rodna

      În acest sfârşit de săptămînă, jandarmii montani din Rodna au intervenit în sprijinul unor turişti cărora li s-a defectat autovehiculul în zona numită Zmeul, pe DN 17 D, în Munţii Suhard. 

         "Aflaţi într-o acţiune de patrulare, jandarmii montani au fost informaţi că în urma unui apel la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, a fost semnalat faptul că doi adulţi şi un copil minor au rămas blocaţi pe DN 17D, între localităţile Valea Mare, spre Pasul Rotunda şi Cârlibaba, din cauza unei defecţiuni apărute la autoturismul cu care aceştia se deplasau. Având în vedere faptul că familia respectivă este din judeţul Ilfov şi nu cunoaşte zona, jandarmii montani i-au sprijinit în sensul găsirii unui utilaj care să-l tracteze, în zonă nefiind nici semnal la telefonul mobil. Pentru că nu mai puteau continua drumul, jandarmii i-au transportat aproximativ 12 km, până în localitatea Valea Mare, de unde a putut fi solicitată o platformă pentru transportul maşinii la un service autorizat. Familia este din localitatea Voluntari, judeţul Ilfov şi se deplasa către judeţul Suceava", precizează mr. Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al IJJ BN.

 Pentru orice problemă pe care o întâmpinaţi în spaţiul montan, puteţi apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani în orice împrejurare care vă poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sunând la 112.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5