Primarului Vasile Șut i-a fost oferit Ordinul “Mihai Vodă”

Tureac: Mitropolitul Andrei a sfinţit Monumentul eroilor

Slujbă Arhierească, după 62 de ani.

“Să postim de bucate, dar și de răutate. Să ne răstignim împreună cu Isus Hristos, față de toate relele din lume, să putem învia împreună cu El.”- IPS Andrei O zi frumoasă și cu adevărat istorică pentru comunitatea din Tureac, unde astăzi a avut loc prima slujbă Arhierească, după 62 de ani.
Eroii sunt cei care împreună fac imposibilul posibil. Din recunoștință pentru faptele de vitejie, dar și pentru a ne aminti de curajul și patriotismul pur al înaintașilor noștri, la Tureac s-a ridicat un nou Monument al eroilor din Primul și al Doilea Război Mondial.
Sunt 150 de martiri din Primul Război Mondial și 40 din al Doilea, din comuna Tiha Bârgăului, ce nu au așteptat să le fie apărate meleagurile și idealurile, ci au mers pe câmpurile de luptă, apărându-le cu prețul vieții.
Astfel, aceasta nu este doar o bucată de piatră sculptată, ci mesajul lor către noi: „Indiferent de luptă și țel, rămâneți uniți pentru oameni, pentru țară, pentru păstrarea credinței. Doar așa se învinge orice inamic, iar imposibilul devine posibil.”
"Felicitări domnule primar Vasile Șut, pentru faptul că v-ați îngrijit și de acest aspect, realizând în fiecare sat din comună, un astfel de monument, ecou al luptei, unității, jertfei și biruinței. Memorie eternă tuturor eroilor care și-au dat viața pentru ca națiunea română să rămână puternică și demnă. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe noi toți. Felicitări, preotului Ianchiș Cristian, pentru distincția de Iconom și dlui. Primar Vasile Șut căruia i-a fost oferit Ordinul “Mihai Vodă”, pentru toate lucrurile bune făcute în comuna Tiha Bârgăului, grija pentru oameni și Sfânta Biserică. De pe Valea Bârgăului, vă doresc o duminică binecuvântată. Dumnezeu să ne poarte pe Brațul Său de biruință" transmite preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan au fost comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, colonel Cornel-Traian Scurt, primaeuu Doru Ceuşan de la Prundu Bârgăului, Nicolae Vrâncean de la Josenii Bârgăului, Vasile Laba de la Bistriţa Bârgăului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5