Trusa de scule pentru reparații casnice – Fii propriul tău meșter cu instrumentele recomandate de specialiști

Dacă ești obișnuit să îți repari singur defecțiunile din casă, atunci cunoști valoarea uneltelor versatile. Dacă preferi să te bazezi pe tine atunci când se impune câte o reparație în casă, trebuie să ai la dispoziție o trusă de scule de care să te poți folosi.  

 Am pregătit pentru tine o listă cu unelte indispensabile pe care trebuie să le ai în gospodăria ta. Așadar, dacă trebuie să repari, să montezi, să fixezi ceva prin casă ori în exterior, asigură-te că deții instrumentele necesare.

 O trusă de scule care să merite investiția ta implică elemente versatile, care pot servi numeroaselor nevoi!

 

1.    Trusă chei tubulare 

Trusele de chei tubulare dispun de un design interschimbabil și care astfel face față mai multor sarcini de natură diferită. Cheile tubulare se recunosc după capătul rotund și cu deschidere hexagonală, astfel încât să permită plasarea corectă peste piulițe. Cheia tubulară intră în contact cu toate părțile piuliței, asigurând o fixare rapidă și stabilă. 

 Cele mai folosite chei tubulare sunt cele fabricate din oțel. Acesta poate fi oțel carbon, indicat pentru scule mecanice, sau oțel crom, un aliaj de calitate superioară, utilizat în obținerea uneltelor premium. Elementele active trec printr-un proces de tratare termică, pentru a rezista utilizărilor în timp. Alegerea truselor de chei tubulare depinde de mărimea spațiului de acces la piuliță și de cât de tare se dorește fixarea acesteia. Cheia trebuie să corespundă ca mărime și formă cu caracteristicile piuliței pentru o funcționare perfectă. 

2.            Ciocan 

Ciocanul este vital dacă trebuie să bați cuie sau să elimini cuie din diverse suprafețe. Ciocanul cu gheară curbată îți va fi de ajutor în îndepărtarea cuielor cu spatele și fixarea lor cu fața. Ciocanul cu mâner din fibră de sticlă sau oțel garantează durată mai mare de utilizare și în plus se dovedește mai ușor și mai practic în timpul manevrării. 

3.            Trusa de șurubelnițe 

Datorită șurubelnițelor poți monta piese de mobilier sau corpuri de iluminat. De asemenea, poți efectua lucrări la instalația sanitară sau la cea de încălzire din locuința ta. Dacă nu ai nevoie de o trusă specială cu piese izolate pentru electricieni, atunci investește într-una de bază care să includă șurubelnițe cu capăt lat și în cruce, ideale pentru numeroase tipuri de șuruburi. 

4. Fierăstrău 

Dacă vrei să ajustezi piese de mobilier, să secționezi crengile copacilor sau să execuți lucrări de tâmplărie, un ferăstrău de mână este tot ce ai nevoie. Pentru lucrări performante, te sfătuim să investești într-un model electric. 

5. Mașina de găurit 

Mașina de găurit te ajută să reduci la jumătate timpul petrecut cu lucrările de reparații, construcție sau de instalat. Mașina de găurit este indispensabilă pentru găurirea suprafețelor din lemn, beton, oțel sau plastic. 

6. Ruleta 

Ruleta îți indică dimensiunile precise la materialelor de lucru sau ale spațiului în care îți desfășori activitatea. Ruleta cu autoblocare îți permite să măsori orice, iar tu ești asigurat de exactitatea rezultatelor de măsurare. 

7. Clește patent 

Cleștele patent este unealta la care trebuie să apelezi atunci când lucrezi cu sârme și cabluri. Cleștele patent contribuie la lucrări de tăiere, presare și îndoire a acestora. Alege cleștele în funcție de nevoile tale. Așadar, poți opta pentru un clește izolat pentru electricieni sau unul universal pentru o marjă largă de munci.

 Trusele complete te scutesc de cheltuielile solicitate de intervenția meșterilor. Trusa de scule trebuie concepută după nevoile personale și ale spațiului de lucru. Așadar, acordă atenție detaliilor și completezi trusa de ustensile pentru munca în gospodărie cu articolele oferite pe Sculeaz.ro. 

 Sursa foto: pixabay.com 

 

 


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5