Trofeu internaţional pentru folclorul din Beclean. Felicitări, Ansamblului Someşul !

Ansamblul Someşul Beclean a adus trofeul unui important festival în judeţul nostru. De asemenea, alte 2 premii au intrat în palmaresul ansamblului condus de Mariana Harosa, prin soliştii Alin Fodorca din Jelna - locul II si Marius Varga din Şieu Odorhei - locul I, juriul felicitându-i pentru originalitatea repertoriului şi calitatea interpretării.
Marele premiu al ediţiei de anul acesta i-a revenit Ansamblului Someşul al Casei de Cultură din Beclean care a impresionat cu o suită de dansuri de pe Valea Someşului şi cu piese muzicale interpretate de Daniel Raţiu şi Mariana Harosa Moldovan, directorul ansamblului şi al Casei de Cultură Beclean.
Festivalul Internaţional de Folclor „Friedrich Schwartz”, ediţia a IV-a, a debutat la Suceava cu Parada Portului Popular, o manifestare care a reunit zeci de artişti din România, Ucraina, Republica Moldova şi Turcia. Parada Portului Popular s-a desfăşurat pe traseul Universitatea „Ştefan cel Mare” - esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, mulţi trecători admirând şi aplaudând artiştii veniţi în Suceava din patru ţări. Spectacol folcloric a cuprins două secţiuni: concursuri şi recitaluri, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Juriul a fost format din maestrul coregraf Costinel Leonte, prof. Cristi Munteanu, prof. Puiu Creţu, Iulia Ionela Dragu (preşedinta Asociaţiei „Mereu Împreună” Bistriţa) şi Ovidiu Şvarţ (preşedintele Asociaţiei Culturale „Friedrich Schwartz”).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5