Trei unităţi de învăţământ din judeţ, desemnate şcoli europene

La începutul săptămânii, la Palatul Parlamentului din Bucureşti a avut loc festivitatea de premiere a unităţilor şcolare care au fost declarate câştigătoare a titlului de „Şcoală Europeană la a X-a ediţie a Competiţiei Naţionale ''Şcoală Europeană''.

În acest an s-au înscris 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, ne comunică biroul de presă ISJ BN.

Din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost premiate următoarele unităţi de învăţământ:

1. Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa

2. Şcoala Gimnazială Nr. 4 Bistriţa

3. Şcoala Gimnazială „Tiberiu Morariu” Salva

Fiecare unitate de învăţământ va primi certificatul ,,Şcoală Europeană – 2013” şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat exclusiv pentru dotări. Decizia privind bunurile care vor fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi şcolare. Competiţia Naţională ,,Şcoala Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în activităţi/programe/proiecte europene. Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a-şi reconfirma titlul.

Evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiţie s-a realizat după următoarele criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare în programul curent al şcolii, performanţele şcolare, asigurarea egalităţii de şanse, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare, strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană şi calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale din perioada 2010-2013, formularul de candidatură şi portofoliul ilustrativ).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5