Trei soluții utile pe care le poți aplica de astăzi în firma ta, pentru a proteja mediul înconjurător

Aproape în fiecare zi aflăm informații noi despre impactul pe care îl are întreaga societate asupra mediului înconjurător. Tot mai multe studii subliniază efectele dăunătoare ale unui consum haotic al resurselor planetei în zilele noastre. Tocmai de aceea, este important ca afacerea ta să aibă o abordare ecologică, precum și o etică de lucru în ceea ce privește operațiunile pe care le desfășoară.

Sunt multe lucruri pe care o companie le poate face pentru a se asigura că respectă mediul înconjurător. Chiar dacă cele mai multe dintre ele par complicate, în fapt sunt nenumărate soluții pe care chiar o firmă la început de drum le poate lua pentru a reduce influența pe care o poate avea asupra planetei. Vei găsi în acest articol 3 idei pe care le poți implementa destul de repede cu ajutorul echipei tale. 

Iată trei dintre cele mai utile lucruri pe care le poți face chiar astăzi în firma ta pentru a proteja mediul înconjurător
 

1. Asigură-te că respecți legislația în vigoare. Atunci când ai un business, este esențial să respecți toate măsurile și reglementările în vigoare. Întrucât este un domeniu aflat într-o dinamică permanentă, apelează la specialiști care să te consilieze și care să te ajute în relația cu autoritățile de mediu. De exemplu, poți obține avize și autorizații de mediu de la Stratos, un partener de încredere care susține și îndrumă afacerile din România să contribuie activ și responsabil la protejarea mediului. Respectarea legislației naționale și internaționale trebuie să fie la baza afacerii tale. 

2. Optează pentru un program de lucru hibrid. Dacă înainte de pandemia de Covid19, lucrul de acasă era ceva ce se întâmpla îndeosebi în domeniul IT, s-a dovedit, între timp, că se putea aplica multor domenii de activitate. Nu doar că s-a demonstrat a fi un avantaj important pentru angajații tăi, dar este și o modalitate excelentă de a reduce amprenta de carbon. Dacă specificul companiei tale o permite, nu ezita să folosești cât mai mult un program de lucru remote. Angajații care nu vin la birou, nu folosesc combustibil pentru transport, nu se mai folosesc resurse în spațiile comune (energie, căldură etc.). 

3. Redu folosirea resurselor interne. Chiar dacă nu poți controla sistemul din care faci parte în ceea ce privește birocrația, poți cu siguranță să o reduci pe cea din compania ta. Folosește spații de stocare online și încurajează-ți angajații să imprime cât mai puține documente în cadrul fiecărui departament. De asemenea, poți pune la dispoziția angajaților tăi tot felul de resurse care să sublinieze valorile companiei. De la colectarea selectivă a deșeurilor menajere, până la opțiuni care țin de specificul companiei, îți poți motiva angajații să contribuie la această atitudine pro-mediu. 

Reducerea impactului asupra planetei trebuie să fie, fără îndoială, una dintre preocupările tale în conducerea firmei și toate măsurile pe care le iei în acest sens vor ajuta la obiectivul comun. De asemenea, acest tip de măsuri va avea un efect imediat și în ceea ce privește bugetul companiei tale. Analizează ce poți face chiar astăzi pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător și ia cele mai bune decizii. 

Sursa foto: Pexels.com 


 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5