Trei obiective de investiţii din Năsăud, cu fonduri europene, finalizate în această toamnă!

Primarul oraşului Năsăud, Dorin Vlaşin, consideră că, dat fiind stadiul actual de execuţie, nu mai puţin de 3 obiective de investiţii vor fi finalizate în această toamnă. Este vorba despre proiecte finanţate din fonduri europene,  fir prin POR 2014-2020, fie prin Programul Operaţional Capital Uman.

Astfel, lucrările de eficientizare energetică a spitalului ar urma să se încheie în luna august, acestea vizând reabilitarea termică, în vederea creșterii confortului pacienților și personalului medical. Investiţia are o valoare de aproximativ 750.000 euro.

Un alt proiect care s-ar putea încheia în această toamnă este cel de anvelopare a celor 9 blocuri din Năsăud. Este un proiect important pentru comunitatea locală, care pe lângă beneficiile aduse proprietarilor acestora, prin reducerea consumului de energie termică, va schimba pozitiv și aspectul vizual al cartierului de blocuri. Parteneri în acest demers de reabilitare termică a blocurilor de locuințe sunt și Asociațiile de proprietari, care vor suporta 25% din costurile de reabilitare. Administrația locală va contribui cu 15 % din costuri, iar diferența de 60 % vor fi fonduri europene (FEDR). Cele 9 blocuri de locuințe ce sunt în prima etapă de reabilitare sunt:
1. Bloc A1 – Strada Miron Cristea
2. Bloc A2 – Strada Miron Cristea
3. Bloc A3 – Strada Miron Cristea
4. Bloc 5 ABC – Strada Miron Cristea
5. Bloc 7ABC – Strada Miron Cristea
6. Bloc C2 – Strada Bistriței
7. Bloc 12 – Bulevardul Grănicerilor
8. Bloc 1 – Strada Iulian Marțian
9.          Bloc Munca Colectivă – Strada Iulian Marțian

Nu în ultimul rând, va fi finalizată construcţia Centrului de zi pentru persoane vârstnice, din cadrul proiectului cu acelaşi nume, care a debutat în noiembrie 2020, dar  avansează într-un ritm bun. Valoarea totală a proiectului este de  aproximativ 2,8 milioane lei şi mai urmăreşte  creșterea accesibilității persoanelor de 65 de ani și peste din grupul țintă din orașul Năsăud la infrastructura de servicii sociale asigurată, inclusiv prin asigurarea transportului adaptat nevoilor, prin achiziționarea unui autovehicul, dar şi creșterea numărului persoanelor vârstnice care beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu, în orașul Năsăud, pe o perioadă de 5 ani de la data implementării proiectului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5