Trei mistreţi împuşcaţi în fondurile de vânătoare din zona afectată! Niciun caz nou de pestă porcină africană!

  Dr. Ioan Bogolin, directorul executiv al DSVSA Bistriţa-Năsăud, a declarat, în cadrul Colegiului Prefectural, că în ceea ce priveşte situaţia pestei porcine africane nu au apărut elemente noi, după depistarea PPA la cele două cazuri (femelă mamă şi purcel, plus mascul) de porc mistreţ. Potrivit acestuia, judeţul Bistriţa-Năsăud este în zona doi de restricţie ceea ce implică restricţii în ceea ce priveşte  circulaţia porcilor vii, însă fără a afecta produsele obţinute de la porcii sacrificaţi în abatoarele din România.

         „Crescătorii de porci au fost notificaţi, în special cei care fac comerţ, unităţile autorizate, respectiv exploataţiile de tip A, micile crescătorii care s-au înregistrat la Oficiul Registrului Comerţului şi doresc să facă inclusiv comerţ cu animale vii”, a menţionat şeful DSVSA B-N.

         Ioan Bogolin a menţionat că anul trecut, la nivelul judeţului au fost vânaţi aproximativ 1000 mistreţi, care au fost testaţi şi nu au fost probleme. „După stabilirea zonei afectate, s-a continuat vânătoarea. Este zăpadă mare în zona afectată. Am primit de acolo alţi trei mistreţi care au fost analizaţi, iar rezultatul la pestă a fost negativ. S-a făcut un protocol la nivelul Instituţiei Prefectului cu reprezentanţii fondurilor de vânătoare de pe teritoriului judeţului Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, se organizează vânători împreună. Am cerut în scris să notifice DSVSA cu numărul estimat de mistreţi din zona afectată. Am primit de la fiecare fond de vânătoare care are suprafaţă în zona afectată. Numărul de mistreţi pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud este, conform estimărilor făcute de dânşii, 20, pe toate fondurile din zona afectată. Am fost notificaţi că vor continua şi în perioada următoare vânătoarea până când vor vâna toţi mistreţii”, a explicat directorul executiv al DSVSA B-N.

Comentarii

30/01/19 12:52
cititor

Pai inca nu i-ati gasit, ca probabil cei morti sunt acoperiti de zapada...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5