P r i n … „POARTA VEȘNICIEI”

A trecut la cele veşnice un fost primar. Un om de mare omenie !

Prof. Rus Augustin

A trecut în ultima zi din luna mai a anului 2020, un respectat locuitor al satului Budești - BACALI IOAN - , omul care, născut în anul 1936 în localitatea Șincai din jud. Mureș, s-a stabilit prin căsătorie cu Gafta Valeria, în anul 1961 în Budești. Având o bună inteligență nativă a urmat șapte clase în localitatea natală, apoi Școala de Contabilitate din Tg. Mureș, obținând calificarea de contabil, profesie pe care a practicat-o în mai multe localități până în anul 1992, când a fost numit primar (interimar), apoi ales pe timp de un mandat, până în 1998 când s-a pensionat.
Stăpânind bine „arta comunicării”, dar și a socotelilor și evidențelor contabile, a fost apreciat la locurile de muncă, dorit de tot mai mulți oameni din jurul său cărora le adresa sfaturi și îndemnuri potrivite. S-a dovedit a fi pe parcursul întregii sale vieți un bun gospodar și un familist statornic alături de soție și cei patru copii – două fete și doi băieți. Era pasionat de istorie, deținând cunoștințe dobândite în anii de școală, dar și din lectura unor cărți din acest domeniu sau din amintirile unor oameni care au participat la evenimente mai deosebite. Ca gospodar știa foarte bine cum se organizează o gospodărie „la țară”, nu ocolea nici un fel de activitate, chiar dacă era mai grea sau neplăcută, antrenând pe toți membrii familiei atunci când volumul de muncă era mai mare. Și-a trăit cu demnitate viața, cu bune și cu rele, cu bucurii și necazuri, cu realizări și eșecuri, cu speranța că vor veni și vremuri mai bune de liniște și de mulțumire. Suferințele din ultimele șase luni de viață le-a suportat ajutat de membrii familiei, de credință și împăcare sufletească.
Ascultând slujba de înmormântare (în condițiile speciale impuse de pandemie), îmi stăruia în minte întrebarea … „Pe cine-ngropi părinte-acum?” dar și răspunsul pe care aș fi dorit să-l primesc … „Pe-un om de omenie !”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5