TRANSILVANIA TAINICĂ ȘI VIE. Lansare de carte la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

 

Cu mare bucurie vă invităm în data de 10 decembrie, ora 12, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, să lansăm împreună cartea TRANSILVANIA TAINICĂ ȘI VIE, în variantă în limba engleză TRANSYLVANIA, MYSTICAL AND ALIVE. Spun împreună pentru că veți avea minunatul prilej să-i întâlniți pe bistrițenii din carte, într-un spectacol de colinde străbune.

Doamna Teodora Purja, cântăreața cu noduri din Agrieș (Tezaur Uman Viu) ne va dărui colindul inimii ei pure, ne va înălța gândurile și purifica trăirile. (capitolul Țara Lăpușului.Sorb rădăcini și soare).  Grupul „Glanetașul” din Agrieș, condus de doamna învățătoare Floare Pop vor vesti Evanghelia prin colindele lor autentice, răspândind vestea cea mare a nașterii Mântuitorului. (capitolul Mă scaldă Maramureșul viu. Binecuvântare în lumină).

Moderatorul evenimentului este doamna prof.dr. Doina RAD. Vor vorbi despre volum domnul dr. Alexandru George GAVRILAȘ-VASILICHI, directorul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, pr. Ioan PINTEA, directorul Bibliotecii Județeane „George Coșbuc”, Bistrița-Năsăud, pr. prof. Nicolae FEIER, preot la Biserica Protopopiatului Ortodox Bistrița, drd. Menuț MAXIMINIAN, președintele Societății Scriitorilor din Bistrița-Năsăud și prof. dr. Vasile V. FILIP, critic literar și etnolog.

Am simțit dintotdeauna că iubesc Transilvania cu o dragoste intempestivă și profundă. Acum 2 ani mi-am oferit șansa să dau la o parte vălul de pe TRANSILVANIA TAINICĂ ȘI VIE, să o dezvălui în toată frumusețea și lumină ei și, în același timp, să mă dezvălui pe mine, împărtășind cu voi minuni din "ținutul de dincolo de păduri". Transilvania este cathartică și vie! Vă așteaptă cu bucurie, să-i jucăm dansurile la răscruce de timpuri și memorie creatoare, să-i primim darurile de binecuvântare, să o îmbrățișăm pentru ca să nu uite cât este de minunată în diversitatea-i năucitoare, să-i așternem iubire în cale.

        Autoarea cărții TRANSILVANIA TAINICĂ ȘI VIE, Camelia Sîncrăian Pop

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5