Traian Simionca: În momentul de faţă avem în derulare proiecte de peste 100 miliarde de lei

Aflat la primul mandat în fruntea administraţiei locale, primarul Traian Simionca spune că modernizarea comunei Livezile a fost una dintre priorităţile sale, prin investiţii în infrastructura rutieră, în infrastructura unităţilor de învăţământ. Potrivit edilului, în momentul de faţă, în comună, sunt în derulare proiecte de peste 100  miliarde de lei.

"În momentul de faţă pe raza comunei Livezile avem proiecte în derulare de peste 100 miliarde de lei, cum ar fi:
- centrul de informare turistică, o lucrare în valoare de aproape 9 miliarde de lei;

- grădiniţa cu program prelungit, care va fi finalizată peste o lună, lucrare realizată pe Ordonanţa 28 pentru care am primit 5 miliarde de lei;

- drumul care duce de la Livezile la Dumbrava, un drum comunal, pe 2,2 km, circa 20 miliarde de lei;

- drumuri forestiere pe o lungime de 16 km, lucrare care se ridică la 70 d miliarde de lei;

- sala de sport, lucrare care a fost abandonată, de câţiva ani buni, din cauza litigiului dintre primărie şi constructor, dar lucrarea a fost scoasă la licitaţie de către CNI, iar restul execuţiei lucrărilor se ridică undeva la 10 miliarde de lei;

- la Dorolea, am terminat o grădiniţă cu acoperiş, cu tencuieli şi cu zugrăvelile exterioare;

- lucrez la un proiect de capelă în comuna Livezile, dacă apare o oportunitate vom depune proiectul pe fonduri europene, dacă nu, din bugetul local, fiindcă clădirea există, vom face o reparaţie la acoperiş, geamurile există, schimbăm doar sticla, tot cu forţă de muncă proprie”, a precizat primarul comunei Livezile.

 

Parcul din comuna Livezile va fi modernizat

Locuitorii din comuna Livezile vor avea, în cel mai scurt timp, un parc nou, amenajat modern, pentru realizarea căruia autoritatea locală a plătit mai puţin de 2 miliarde de lei, cu toate că proiectul iniţial era estimat undeva la 9 miliarde de lei. Potrivit primarului Traian Simionca, forţa de muncă proprie a dus la diminuarea costurilor.

"E vorba de parcul din faţa Primăriei, e un parc situat lângă un drum european, costurile sunt minime, iar forţa de muncă este gratuită. Până la finalul lui august, acest parc va fi cu gazon verde. Costurile sunt susţinute din bugetul local, lucrările sunt realizate cu oameni cărora le-am transformat amenzile în muncă în folosul comunităţii. Lucrăm zilnic cu 10-15 oameni, chiar dacă este soare, caniculă, noi suntem în parc.

Lucrarea era preconizată undeva la 8-9 miliarde de lei, dar noi, la finalul acestei lucrări vom ajunge undeva la 1,5 - 2 miliarde de lei, fiindcă s-a făcut cu forţă de muncă proprie, cu oameni din comuna Livezile”, a declarat pentru cotidianul Răsunetul, primarul comunei Traian Simionca.

 

O comună cu datorii

Primarul comunei Livezile,Traian Simionca, spune că şi-a propus să facă o altfel de administraţie, dar lucrurile se mişcă mult mai încet decât şi-ar dori, în ciuda faptului că a reuşit să achite datoriile lăsate de fostul primar.

"Comuna Livezile cu tot ce a avut de plătit a depăşit suma de 50 miliarde de lei, dar noi, acum doi ani de zile, am luat un împrumut din bancă de 13, 2 miliarde lei, pentru care am plătit din bugetul local, tot la trei luni, o tranşă de 700 de milioane de lei, au mai rămas 10 miliarde care au fost plătiţi de Guvern.

Acum am luat, din nou, un împrumut bancar de 10 miliarde de lei pe 15 ani, deoarece o parte din drumurile forestiere, mai bine de 3 km, au fost prinşi la neeligibile. A fost o prostie la vremea aceea, deoarece 3,5 km au fost prinşi ca drum de hotar. Am vrut să renunţ la proiect cu totul, dar nu mai puteam accesa fonduri doi ani, iar în urmă cu 2 luni am luat creditul pentru a duce la bun final proiectul. E foarte greu să şi plăteşti, să şi construieşti”, ne-a declarat Traian Simionca.

 

Zilele comunei Livezile vor avea loc în 29-30 august

Comuna Livezile se pregăteşte de sărbătoare. În ultimul weekend al lunii august vor avea loc zilele comunei. Întrebat dacă pregăteşte ceva în stilul caracteristic, primarul Traian Simionca a spus că de fiecare dată a încercat să aducă în faţa comunităţii lucruri noi, inedite, chiar dacă a fost criticat pentru acest lucru.

"Zilele comunei le-am programat a avea loc în 29-30 august, deoarece nu e o perioadă foarte aglomerată şi ţin foarte mult să aduc până la acea dată parcul la o stare normală. De multe când vrei să faci lucruri frumoase, unii te cataloghează că faci lucrurile la extreme ori că încerci să ieşi în evidenţă. Tot timpul, am căutat de zilele comunei să aduc în faţa oamenilor lucruri frumoase, să nu mă încadrez într-un şablon. De fiecare dată, am încercat să atrag tinerii din toate localităţile componente comunei, din Cuşma, Dorolea, să facem o defilare prin centrul localităţii, în costume populare, în costume de carnaval, lumea să simtă că e o sărbătoare a comunităţii”, a subliniat primarul Traian Simionca.

 

Cu siguranţă voi candida pentru un al doilea mandat

Traian Simionca mai vrea un mandat la primăria Livezile şi se declară mulţumit de ceea ce a realizat până acum.  Spune că a reuşit să se descurce şi să demareze câteva investiţii importante, dar să şi rezolve, în mare parte, problemele existente.

"Cu siguranţă voi candida pentru un al doilea mandat. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am realizat până acum. De multe ori, stai şi te gândeşti că eşti pus în slujba cetăţeanului, dar în zilele noastre, tot mai puţini oameni apreciază lucrurile care se fac, dar Primăria Livezile a fost preluată cu datorii. Să plăteşti şi datorii, să şi construieşti, este foarte greu”, a concluzionat primarul comunei Livezile, Traian Simionca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5