Traian Băsescu: „România nu-şi permite aventura anticipatelor”

Perspectiva declanşării alegerilor anticipate este o aventură pe care România nu şi-o poate permite în aceste momente delicate, drept urmare preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, pe site-ul său de campanie (n.r.-www.basescu.ro) că va veni cu o a treia desemnare de premier preferabil de dreapta în cazul în care Liviu Negoiţă şi guvernul pe care acesta îl propune va fi invalidat de Parlament.

,,În măsura în care această desemnare se va face înainte de turul doi sau turul întâi, deşi puţin probabil, eu nu voi merge pe concepţia dizolvării Parlamentului. Situaţia de ţară aflată în criză economică nu ne permite să ne lansăm în aventura unor alegeri anticipate, care ar putea să dea, mai mult sau mai puţin, aceleaşi rezultate. Soluţia corectă e ca prin negociere să găsim formula de guvernare de dreapta, să găsim formula de guvernare care să nu împingă ţara în alegeri. Voi desemna un al treilea prim-ministru dacă Guvernul Negoiţă va fi respins, dar oricum va trebui să fie un premier care să reprezinte dreapta. (…)Am făcut toate experienţele în mandatul meu: şi cu majoritate de dreapta şi cu majoritate mixtă: stânga cu dreapta. Este clar că singura majoritate credibilă şi care poate introduce reformele în România e o majoritate de dreapta", a declarat Băsescu, într-un interviu acordat bloggerului bleen.ro, transmis în direct pe site-ul său de campanie.

Întrebat dacă mai există punţi de legătură între PNL şi PDL, Băsescu a atras atenţia că nu este implicat într-o negociere cu PNL, deoarece negocierile trebuie făcute de partide.

,,Dar cred că toate partidele în ultimii cinci ani au făcut toate experimentele: şi PNL cu susţinerea PSD, şi PDL cu PSD, şi lideri PNL cu lideri PSD, şi lideri PDL cu lideri PSD, deci experienţele sunt făcute, e timpul concluziei, iar concluzia mea e că o guvernare de dreapta e necesară şi utilă”, a conchis preşedintele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5