Traficul infernal din Beclean va fi deviat cu ajutorul unor semafoare

Informaţia a fost confirmată de primarul Nicolae Moldovan. El ne-a explicat ieri că e vorba de cinci semafoare care vor fi montate în puncte-cheie, proiectul urmând să fie implementat cu ajutorul banilor europeni. Traversat de la un capăt la celălalt de DN 17, oraşul Beclean a devenit un coşmar pentru şoferii care tranzitează urbea dar şi pentru toţi beclenarii, primarul Moldovan punând în aplicare planul B, etapă intermediară până la momentul construirii centurii ocolitoare. Cele cinci semafoare urmează să fie amplasate în tot atâtea intersecţii , aşa cum arată documentul postat de edilul Becleanului pe pagina sa de facebook.

Reamintim faptul că încă de anul trecut Primăria orașului Beclean a anunţat că  va monta în curând primele semafoare inteligente, menite să ajute la decongestionarea traficului din oraș! Acestea vor fi montate la două dintre cele mai circulate treceri de pietoni din Beclean: cea de la Catedrală și cea de la Primărie. Semaforizarea inteligentă va fi un prim pas important pentru fluidizarea traficului din Beclean”, a spus primarul Nicolae Moldovan, în cadrul primei ședinte de Consiliu Local din mandatul 2016-2020. Semaforizarea trecerilor de pietoni vine în spijinul decongesitonării traficului, în lipsa centurii ocolitoare.

Vă amintim faptul că Becleanul a fost cuprins în varianta finală şi revizuită a Master Planului General de Transport al României, cu un drum expres ca variantă ocolitoare a orașului, dar și cu un drum transregio care va fluidiza și moderniza circulația rutieră în Beclean. Momentul la care se va construi practic această centură nu este însă cert.

Devierea traficului cu ajutorul semafoarelor ester o primă etapă a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă cu ajutorul căruia primăria Beclean va putea identifica traseele pe care ar urma să circule autovehiculele și bicicletele electrice. Valoarea totală e proiectului este de 5 milioane de euro.

„Întrucât pentru perioada de programare 2014 – 2020 din Programul Operaţional Regional, una din condiţionalităţile pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru realizarea investiţiilor în reţelele de drumuri, infrastructura stradală şi transportul public este existenţa unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă(PMUD), Primăria oraşului Beclean a demarat o serie de proceduri privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a localităţii şi identificarea priorităţilor de modernizare, dezvoltare şi extindere a infrastructurii rutiere, stradale şi pietonale. Este vorba un document important pentru dezvoltarea mobilității locuitorilor orașului și pentru funcționalitatea sistemului de transport local, indiferent de modalitatea de deplasare utilizată. Documentul are ca scop principal creșterea accesibilității și mobilității în oraș, referindu-se la nevoile de transport ale locuitorilor. Acesta vizează o mai bună funcționalitate și crearea de legături mai eficiente și cu localitățile din zonă, în contextul în care Becleanul a devenit de câţiva ani o destinaţie turistică importantă din nordul Transilvaniei şi este o localitate în dezvoltare continuă, fiind în acelaşi timp şi centrul Grupului de Acţiune Locală ,,Ţinutul Haiducilor””, a precizat în luna august primarul Nicolae Moldovan.

Potrivit sursei citate, planul se va baza pe situația existentă în domeniul transportului și va prezenta soluții pe termen scurt, mediu și lung pentru dezvoltarea transportului public, a infrastructurii pentru pietoni și a infrastructurii pentru biciclete, a formelor de transport ecologic, a transportului cu autovehiculul propriu, având în vedere o creștere a siguranței traficului și o mai bună mobilitate a beclenarilor, care să aibă la dispoziție mai multe modalități de transport.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5