Tradiţiile ţigăneşti, în expoziţie, dar şi pe scenă, la Complexul Muzeal. Emil Neia Lăcătuş: A fost o nouă ediţie de succes!

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud a găzduit, în zi de mare sărbătoare, Festivalul Tradiţiilor Ţigăneşti şi Târgul Meşteşugarilor, ajuns la ediţia a XIX-a. Evenimentul a fost organizat  - la iniţiativa liderului Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş -  de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu Partida Romilor Pro Europa.

La deschiderea festivă, alături  preşedintele judeţean Emil Neia Lăcătuş şi prim-vicepreşedintele Partidei Romilor la nivel naţional – Cătălin Manea, au fost ministrul Ioan Deneş, subprefectul Ciprian Ceclan, viceprimarul Bistriţei- Cristian Niculae şi managerul Complexului Muzeal-dr. Alexandru Gavrilaş.

         În incinta muzeului a fost vernisată expoziţia „ME SEM ROM. Comunități rome" , cu fotografii de arhivă, vocabular român-țigănesc (ms), obiecte de colecție specifice meșteșugurilor și preocupărilor romilor, costume tradiționale și instrumente muzicale de colecție.

Spectacolul artistic i-a adus în faţa publicului pe Ansamblul de dansuri ţigăneşti din Sâncraiu de Mureş, Ansamblul „Ciobănaşul” din Şieuţ, Ansamblul de dansuri maghiare din Bistriţa, dar şi pe Marius Lăutaru cu formaţia şi Lucian de la Bistriţa, Bucur cu formaţia de la restaurantul „Casa Someşană” şi solişti de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5