Tot ce trebuie să știi despre semințele de legume

Orice moment este perfect pentru a începe să te informezi cu privire la materialul necesar și cu privire la competențele de dobândit pentru a te lansa în aventura grădinii de legume. Îți spunem în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre semințele de legume.

De unde vin semințele?

Dacă încă nu ai decis ce semințe de legume vei planta, poate ar trebui să afli mai multe lucruri despre semințe. Chiar dacă originea plantelor rămâne un mister nerezolvat și în ziua de azi, se estimează că semințele au o vechime de 380 de milioane de ani. Viața unei semințe debutează în sânul unei flori atunci când ovulul este fecundat de un grăuncior de polen. Acesta din urmă devine apoi ou, prima celulă din viitorul embrion care se va instala într-o sămânță. Aceasta îi va permite să suporte elementele meteorologice. Dacă nu sunt reunite toate condițiile de naștere și de creștere, sămânța nu se va mai dezvolta așa cum trebuie.

Semințele, o invenție spectaculoasă a Mamei Natură

La oameni și la animale, singura modalitate de a păstra un embrion viu este acela de a-l congela, în azot lichid spre exemplu. La vegetale, semințele trebuie să poată să treacă cu ușuință de sezonul rece fără să riște să se usuce. Pentru asta, plantele își usucă semințele astfel încât acestea devin mai puțin umede: 10-20% apă în loc de 80-90% pentru frunze, rădăcini. Astfel, minusculul embrion va putea supraviețui în lunile mai reci sau în vreme de secetă fără niciun risc și să aștepte reîntoarcerea celor mai bune condiții.

Ce semințe de legume să alegi pentru grădina ta?

Pentru a demara o grădină de legume în cel mai eficient mod cu putință, pentru a te bucura la scurt timp de roadele muncii și eforturilor depuse, trebuie să știi că există unele legume mai ușor de cultivat decât altele:

  • Ridichea, care este prima legumă din grădina de legume care ajunge cel mai rapid la maturitate și poate fi recoltată;
  • Dovlecelul, una din legumele cele mai ușor de cultivat;
  • Fasolea care te ajută să câștigi spațiu la sol;

Fie că ești un agricultor cu experiență sau pur și simplu o persoană care vrea să se bucure de câteva legume în grădină trebuie să știi că, după pregătirea solului, următoarea etapă importantă este alegerea semințelor de calitate, ținând cont de o serie de criterii importante. În sezonul rece trebuie să te gândești deja la ce urmează să plantezi în primăvară. După recolta de toamnă îți poți da cu ușurință seama care soiuri de semințe au fost mai bune și dacă le vei folosi pe aceleași sau vei alege un alt tip.

Există o serie de semințe profesionale de legume care au fost special dezvoltate pentru a rezista în fața unor boli sau carențe. Cu alte cuvinte, pot fi semănate și în zonele în care lipsa apei este de obicei o problemă. Semințele profesionale pot fi folosite și în grădinile mai mici, pe terenuri de mai mică întindere, nu sunt rezervate culturilor pe scară largă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5