Tot ce trebuie sa stii despre cotele la pariuri sportive

Pariurile sportive reprezinta un hobby popular pentru multe persoane pasionate de urmarirea competitiilor sportive. Istoria pariurilor a inceput in Antichitate, cand oamenii pariau pe curse de cai ori pe lupte intre oameni sau animale. Sistemul modern de pariere a aparut insa mult mai tarziu. In 1790, un britanic pe nume Harry Ogden a deschis o casa de pariuri in apropierea unui hipodrom. 

El a realizat ca anumiti cai aveau mai multe sanse de castig, astfel ca pariurile la egalitate nu erau corecte. Ogden s-a gandit sa exprime numeric sansele fiecarui cal. Asa au aparut cotele la pariuri sportive. Momentul in care Ogden a afisat primii indici numerici marcheaza inceputul bettingului modern. Cotele sunt si in prezent baza oricarui pariu, de aceea este bine sa cunosti totul despre ele.

 

Ce sunt cotele la pariuri sportive

Am mentionat deja ca toate cotele la pariuri sportive pe care le vezi la o casa online sau offline sunt indici numerici. Raportul dintre cote si sansele pariului de a se realiza are la baza conceptul de probabilitate. Orice eveniment sportiv poate avea mai multe modalitati de desfasurare. Prin intermediul bookmakerilor, casele de pariuri stabilesc care este probabilitatea fiecareia de a avea loc. Cu cat cota este mai mica, cu atat probabilitatea ca pariul sa se concretizeze este mai mare. 

 

Cum se noteaza cotele

Cotele fractionale

Exista doua modalitati de notare a cotelor: printr-o fractie sau printr-un numar zecimal. Cotele fractionale sunt specifice spatiului anglo-saxon si tarilor influentate de cultura britanica. Castigul se calculeaza prin inmultirea sumei mizate cu fractia. De exemplu, daca ai mizat 100 lei iar cota este de 7/2, castigul potential este de 100 x 7/2, adica 350 lei.

 

Cotele zecimale

In Europa continentala sistemul zecimal este dominant. Sansele de realizare a pariului se noteaza printr-un numar cu virgula. Exemple de cote sunt: 1.30, 2.00, 2.50. Castigul potential se determina prin inmultirea mizei cu cota. Daca pariezi 100 lei pe o cota de 2.50, vei obtine 250 lei in cazul in care pronosticul se adevereste. 

 

De ce nu este bine sa pariezi in functie de cote

Multi pariori incepatori sau comozi pariaza pe competitorul cu cota mai mica, crezand ca astfel vor castiga. Chiar daca o cota mica exprima o probabilitate crescuta de confirmare a pariului, nu o folosi ca indicator al rezultatului final sau a altei optiuni de pariere. Exista multi factori care influenteaza un meci si niciun pronostic nu este sigur. Uneori, outsiderii castiga neasteptat. Alteori, jocul se schimba brusc in favoarea adversarului condus. Inainte de a paria, analizeaza statisticile fiecarei echipe sau sportiv, forma de moment si confruntarile directe. Acestea sunt indicatori mai buni pentru un pronostic.

 

Cum obtin casele de pariuri profit din cote

 

Orice casa de pariuri este o afacere, asa ca obtinerea profitului este scopul principal. Harry Ogden, inventatorul cotelor, este si primul care a descoperit cum poate face bani din acestea. El a modificat cotele cu un anumit procent, astfel incat casa sa obtina un avantaj. De exemplu, la o cursa in care sansele unui cal indica o cota de 2.5, Ogden a scazut-o la 2.3. Toate casele de pariuri folosesc aceasta metoda si in prezent. Uneori se modifica anumite cote pentru a creste atractivitatea unei competitii. Daca sunt putini clienti care pariaza pe un eveniment, casa schimba cota. De exemplu, daca unul dintre adversari are 1.10, casa o ridica la 1.15.

Cotele la pariuri sportive determina castigul pe care-l obtii daca pronosticurile tale se dovedesc inspirate. Indiferent pe ce sporturi si cote pariezi, nu uita sa pastrezi un comportament responsabil. Limiteaza bugetul si timpul alocat pariurilor, astfel incat bettingul sa nu-ti afecteze viata. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5