Top salarii in Romania

Afla care sunt cele mai bine platite joburi din Romania din domeniul IT, legal, bancar, al ingineriei si al resurselor umane. Surprinzator, soferia a intrat in topul salariilor.

Pentru a lucra pentru un salariu de top in Romania nu trebuie sa ai neaparat o functie de conducere. Sunt o multime de joburi bine platite la nivel national, fie ca ai studii superioare, fie ca te-ai oprit dupa liceu.

In topul celor mai bine platite joburi din Romania se afla cele din domeniul IT, legal, bancar, al ingineriei si al resurselor umane, pentru care este nevoie de studii de specialitate, insa nici soferii sau meseriasii nu au salarii care lasa de dorit. Depinde de zona geografica in care lucreaza si de cat de cautata este specializarea lor.

Pentru ca oricine se gandeste in primul rand la banii cu care va ramane in mana la sfarsitul lunii atunci cand alege un job, iti vom prezenta un top al salariilor din Romania pornind de la calcul salariu net.

De departe, cel mai bine platiti romani sunt programatorii si inginerii de sistem.

Un programator castiga in medie 3.614 lei. Ca debutant s-ar putea sa nu primesti chiar atat de mult, insa odata cu experienta va veni si o oferta salariala mult mai generoasa. Conform statisticilor realizate de companiile de profil, un programator PHP poate castiga in medie 5.600 de lei, unul Java ajunge sa primeasca, in medie, un salariu net de peste 7.000 de lei, iar pentru Oracle media este de peste 8.000 de lei.

Anunturile din piata de recrutare arata ca un programator cu experienta bogata poate sa incaseze un salariu net de 10.000 de lei, cel putin.

Ramanem in domeniul IT si iti spunem ca un inginer de sistem, care administreaza si supravegheaza functionarea serverelor si a echipamentelor IT, obtine in medie, conform unui calcul salariu net, peste 4.800 de lei (minimum 3.200 de lei la junior level, peste 9.000 de lei - expert level).

Daca esti specializat in domeniul financiar, vestile sunt bune. Un analist financiar poate castiga, in medie, peste 4.300, in timp ce un expert contabil poate ajunge la un salariu net de 3200 de lei, in medie. Anunturile de recrutare contin insa si oferte salariale ce depasesc 7.000 de lei, calcul salariu net, pentru analist financiar, sau 6.500 de lei pentru expert contabil, pentru candidatii cu o experienta vasta in domeniu.

Soferia a intrat in topul salariilor

Poate surprinzator pentru unii, in topul celor mai bine platite joburi a ajuns si cel de sofer. La un calcul salariu net se poate observa ca, la nivel national, media depaseste 3.200 de lei. Cel mai bine retribuiti sunt soferii de TIR cu experienta, al caror venitul lunar poate ajunge si la 7.000 de lei, in timp ce oferta salariala pentru incepatori este de aproximativ 4.500 de lei.

Inginerii intra si ei in topul celor mai bine platiti romani, in functie de domeniul de activitate. Un inginer mecanic poate castiga, in medie, 3.850 de lei lunar, un inginer chimist – 2.900 de lei, in timp ce un specialist in asigurarea calitatii poate ajunge sa castige si 6.500 de lei net.

In topul celor mai bine platite joburi, ca medie salariala (calcul salariu net), se mai afla cele de specialist marketing (4.500 de lei lunar), montator/vopsitor auto (3.728/3.648 de lei lunar), strungar/frezor (3.000 de lei pe luna), sudor (2.672 de lei) sau zidar/zugrav (2.250 de lei pe luna).

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5